Το περιοδικό Time άλλαξε χέρια -Ζευγάρι δισεκατομμυριούχων το αγόρασε για $190 εκατ. - iefimerida.gr

Το περιοδικό Time άλλαξε χέρια -Ζευγάρι δισεκατομμυριούχων το αγόρασε για $190 εκατ.

Πουλήθηκε ξανά το περιοδικό Time. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το περιοδικό Time αλλάζει χέρια για άλλη μία φορά, σχεδόν 8 μήνες μετά την πώλησή του στην αμερικανική ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης Meredith Corporation.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Salesforce.com Μάρκ Μπένιοφ και η σύζυγός του αγόρασαν προσωπικά το περιοδικό έναντι 190 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε δήλωσή της, η Meredith ανέφερε πως οι Μπένιοφ «δεν θα συμμετέχουν στις καθημερινές συζητήσεις ή στις δημοσιογραφικές αποφάσεις».

Ο Μαρκλ Μπένιοφ με την σύζυγό του, Λιν

Η συμφωνία μπορεί να κλείσει και μέσα σε έναν μήνα, αλλά πρέπει πρώτα να πάρει ρυθμιστική έγκριση.

Ο Μπένιοφ, ο οποίος είναι πρόεδρος, συν-διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας cloud υπολογιστών Salesforce.com, δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του σέβονται τον οργανισμό και τον διάσημο τίτλο.

«Η δύναμη του Time ήταν πάντα στην μοναδική αφήγηση για θέματα που αφορούσαν ανθρώπους και γεγονότα που μας επηρεάζουν όλους και που μας συνδέουν όλους» τουίταρε.

The power of Time has always been in its unique storytelling of the people & issues that affect us all & connect us all. A treasure trove of our history & culture. We have deep respect for their organization & honored to be stewards of this iconic brand. https://t.co/OLie13YJ58

Οι Μπένιοφ αναλαμβάνουν το περιοδικό σε μια αβέβαιη εποχή για τα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Το Time έχει μειώσει το τιράζ του και αγωνίζεται με την πτώση των διαφημιστικών εσόδων.

Η Meredith ολοκλήρωσε την αγορά της μητρικής εταιρείας Time Inc. τον Ιανουάριο και προχώρησε στην πώληση μερικών από τους πιο γνωστούς τίτλους περιοδικών λίγο αργότερα.

Ο Μπένιοφ, που σύμφωνα με το Forbes έχει αξία 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι ο τελευταίος στη λίστα μιας σειράς προσωπικοτήτων από τον τομέα της τεχνολογίας που αποκτά μια παραδοσιακή έντυπη έκδοση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος το 2013 αγόρασε την Washington Post. Πέρυσι, η χήρα του Στιβ Τζομπς, Πολίν, απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στο περιοδικό The Atlantic.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ