Η γάτα-μνημείο του Ντιτρόιτ -Τουρίστες ανεβαίνουν πάνω της και βγάζουν φωτογραφίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γάτα-μνημείο του Ντιτρόιτ -Τουρίστες ανεβαίνουν πάνω της και βγάζουν φωτογραφίες [εικόνες]

Σημείο συνάντησης ταξιδιωτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πιο αγαπημένα αιλουροειδή του Ντιτρόιτ δεν είναι κουλουριασμένο σ' ένα περβάζι ούτε ξαπλώνει τεμπέλικα πάνω σε στοίβα ρούχων που μόλις έχουν βγει από το πλυντήριο.

Κοιτάζει - και χαιρετάει - τους διερχόμενους αυτοκινητιστές, από έναν παράδρομο ενός από τους αυτοκινητοδρόμους της πόλης.

Με σηκωμένα τα αυτάκια και γουρλωμένα τα μάτια, το τούβλινο γλυπτό, γνωστό ως «Μνημειώδης Γατούλα», γοητεύει τους οδηγούς εδώ και οκτώ χρόνια. Το εγκατέστησε το 2010 ο γλύπτης από το Ντιτρόιτ Τζέρομ Φερέτι (ο οποίος, αρχικά, έβγαζε το ψωμάκι του ως πλανόδιος χτίστης με τούβλα αλλά, στη συνέχεια, μπήκε στην καλλιτεχνία).

Ο «γλύπτης» είναι ένας χτίστης από το Ντιτρόιτ ο Τζέρομ Φερέτι

Ήθελαν να δώσουν ζωντάνια σε ένα σημείο στην άκρη της γειτονιάς Κόρκταουν και γι' αυτό το λόγο οι κάτοικοι μαζεύτηκαν, συγκέντρωσαν χρήματα και προσέλαβαν το Τζέρομ να φιλοτεχνήσει το γλυπτό.

Συχνά, οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκινήτων σταματούν, βγαίνουν απ' τα οχήματά τους κι ανεβαίνουν στο θολωτό κεφάλι της «Monumental Kitty» για να ατενίσουν τη γύρω περιοχή. Από το έδαφος, προεξέχει η άκρη της ουράς της, και το δεξί μπροστινό ποδαράκι της (πλήρες, με νύχια από πέτρα).

Ο χτίστης έφτιαξε τη γάτα με κάθε λεπτομέρεια
Τόπος συνάντησης για διερχόμενους που δίνουν ραντεβού στο σημείο

Η «Γατούλα» είναι αραγμένη - με ήλιο, με βροχή, με χιόνι - κάτω από την πεζογέφυρα κοντά στο σημείο που η οδός Κοχρέιν προσεγγίζει τον αυτοκινητόδρομο I-75.

Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να την πλησιάσει, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παρκάρει σε μια από τις θέσεις του West Fischer Service Drive.

Οσοι περνούν από εδω βγάζουν και μία φωτογραφία
Αν ανέβεις στο κεφάλι της έχει πανοραμική άποψη της περιοχής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάτα τούβλα ΝΤΙΤΡΟΙΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ