Μητσοτάκης: Φασιστικό αυτό που έκανε ο Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Φασιστικό αυτό που έκανε ο Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το θέμα που έχει προκύψει μετά την παρουσίαση από τον καθηγητή Συνολάκη τού τι πήγε στραβά στο Μάτι, στη φονική πυρκαγιά, και την επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος από τον Παύλο Πολάκη μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φυσικές καταστροφές θα έχουμε στην χώρα. Και θα έχουμε, δυστυχώς, φοβάμαι, και λόγω της κλιματικής αλλαγής, με αυξανόμενο ρυθμό. Είμαστε μια χώρα σεισμογενής. Δεν έχουμε, λοιπόν, κανένα άλλοθι να μην είμαστε καλά προετοιμασμένοι σε αυτό το αντικείμενο. Ζήτησα από τον καθηγητή, τον κ. Συνολάκη, να ετοιμάσει μια αντικειμενική αποτύπωση του τι πήγε στραβά εκείνο το βράδυ. Το έκανε, πιστεύω, με απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Δέχτηκε χυδαίες επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη, προεξέχοντος του συνηθισμένου υπόπτου, του κ. Πολάκη, όχι για αυτά τα οποία είπε, αλλά για το ποιος είναι. Και επειδή πολλή κουβέντα γίνεται -ξέρετε, ακούω ότι είμαστε, λέει, ακροδεξιοί- αυτό το οποίο έκανε ο κ. Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη, δεν είναι ακροδεξιό, είναι φασιστικό. Αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές, όταν σημείωναν πόρτες κάποιοι για να δώσουν το στίγμα ποιοι πρέπει να πάνε και να τραμπουκίσουν την επόμενη μέρα. Ας σταθούμε, λοιπόν, στην ουσία του ζητήματος. Και η ουσία του ζητήματος είναι πολύ απλή: Εάν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές. Το πόσες δεν το ξέρουμε. Θα είχαν σωθεί όμως ανθρώπινες ζωές. Και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα επιστημονικά στοιχεία τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook είχε καταφερθεί εναντίον του καθηγητή κ. Συνολάκη για τα όσα είπε για τη φονική πυρκαγιά. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κύριε Συνολάκη!!!!
Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι σας στη [σ.σ.: αναφέρει τη διεύθυνση] απο τα Φυτα και τις κρεββατινες σας γιατι κινδυνεύετε απο ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής η απο φωτιά σε περίπτωση ζέστης. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξερω αν θα προλάβετε να εκκενώςετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά...».

Τέλος οι άδειες στον Κουφοντίνα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το καθεστώς αδειών που χορηγείται σε βαρυποινίτες και αν προτίθεται να το αλλάξει. Μάλιστα, στην ερώτηση έγινε ειδική μνεία στον Δημήτρη Κουφοντίνα: «Δεν είναι μόνο ο κ. Κουφοντίνας. Την επόμενη μέρα, το καθεστώς αδειών για ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι πολλές φορές σε ισόβια, ναι, θα αλλάξει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ