Ο Μακρόν πουλά αναμνηστικά για την ανακαίνιση του Μεγάρου των Ηλυσίων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Μακρόν πουλά αναμνηστικά για την ανακαίνιση του Μεγάρου των Ηλυσίων [εικόνες]

Συνολικά 56 προϊόντα θα πουληθούν στην αυλή του Elysee. Φωτογραφία: Boutique Elysee
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμμανουέλ Μακρόν «πούλησε» στους ψηφοφόρους την υπόσχεση ενός νέου τύπου προεδρίας για τη Γαλλία, αλλά ήταν απίθανο τότε, να φανταστεί κανείς πως θα τους πουλούσε και... αναμνηστικά.

Από ρολόγια και βιβλία ζωγραφικής μέχρι φανταχτερά μπλε, κόκκινα και λευκά macarons, μια νέα σειρά επίσημων εμποτικών σημάτων του Elysee για τον εορτασμό της γαλλικής προεδρίας θα κυκλοφορήσει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αρχική γκάμα των 56 προϊόντων θα είναι διαθέσιμη σε ένα κατάστημα στην αυλή του Elysee από το Σάββατο, με την Γαλλία να ξεκινά το ετήσιο Σαββατοκύριακο των ανοιχτών επισκέψεων σε επίσημα μέρη που συνήθως απαγορεύεται η πρόσβαση στο κοινό.

Τα περισσότερα από τα αντικείμενα θα κοστίζουν λιγότερο από 15 ευρώ το καθένα. Αλλά μερικά είναι λίγο ακριβότερα, όπως τα μπρελόκ με κόστος 29 ευρώ.

Περίπου 20 γαλλικές εταιρείες συνεργάστηκαν για τα προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνουν μπλουζάκια με την εικόνα του προέδρου και της Πρώτης Κυρίας, ένα ρολόι που φέρει το λογότυπο της γαλλικής προεδρίας από τον επίσημο ωρολογοποιό Lip αλλά και κούπες καφέ. Ο διάσημος σεφ Pierre Herme είναι ο δημιουργός των macarons που εμπνέονται από τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Αν βέβαια, δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το Elysee, μπορείτε να αγοράσετε τα αναμνηστικά προϊόντα και από την ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας.

Η τσάντα κοστίζει 15 ευρώ

Από τα έσοδα, το 12% θα συμπεριληφθεί στα κονδύλια που προορίζονται για τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του ανακτόρου ηλικίας 300 ετών.

Από την επόμενη χρονιά, οι εταιρείες θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα απευθείας με άδεια της προεδρίας.

Να σημειωθεί πως ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει ήδη κατοχυρώσει την εμπορική ονομασία « Presidence Francaise» το 2010, αλλά μόνο για μικροαντικείμενα όπως μπρελόκ και στιλό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ