Ντράγκι: «Κλειδί» για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων - iefimerida.gr

Ντράγκι: «Κλειδί» για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προαπαιτούμενο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα αποτελεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs)», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Αναφορικά με το πλαίσιο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο Ντράγκι επεσήμανε ότι η μείωση των NPEs που ανέρχονταν σε 92,4 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, είναι μία από τις βασικές προκλήσεις με τις οποίες αναμένεται να έρθουν αντιμέτωπες οι ελληνικές τράπεζες.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην άρση των διαρθρωτικών εμποδίων στην αποτελεσματική διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ).

Προς τον σκοπό αυτό, οι αρχές ανέπτυξαν και έθεσαν σε εφαρμογή ένα νομικό πλαίσιο για τη μεταβίβαση και την ανάθεση της εξυπηρέτησης δανείων σε τρίτα μέρη στην Ελλάδα, επισημαίνει απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή.

Ακόμη, ο κ. Ντράγκι αξιολόγησε ότι η απόφαση του Eurogroup τον Ιούνιο «θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα», ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ έχει ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις του Eurogroup, καθώς και από τη δέσμευση ότι είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για το χρέος μακροπρόθεσμα σε περίπτωση υλοποίησης δυσμενών οικονομικών εξελίξεων.

Για την προσφυγή σε προληπτική οικονομική στήριξη και συναφείς πρόσθετες υποχρεώσεις από την άποψη της δημοσιονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, «θα ήθελα να σας παραπέμψω στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), καθώς αυτό είναι το όργανο που θα παράσχει τέτοιου είδους στήριξη εφόσον ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Ντράγκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nτράγκι κόκκινα δάνεια χρέος τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ