Γονείς και μαθητές έξω από το υπ. Παιδείας -Διαμαρτυρία για τις καταργήσεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Γονείς και μαθητές έξω από το υπ. Παιδείας -Διαμαρτυρία για τις καταργήσεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ [εικόνες & βίντεο]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν 50 εκπαιδευτεικοί, μαθητές και γονείς για την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ.

Ενδεικτικά, μόνο στη Θεσσαλονίκη, το μέτρο που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας επηρεάζει περισσότερους από 130 μαθητές.

Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου

Η Γιώτα Ιωαννίδου, μέλος του ΔΣ ΟΛΜΕ εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει:

Το κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

«Στις 12 Σεπτέμβρη, η Ομοσπονδία και εκπρόσωποι πολλών ΕΛΜΕ της Αττικής πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείουμ απαιτώντας να εγκριθούν τα εκατοντάδες ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου δεν έδωσαν απολύτως καμία θετική απάντηση στο αίτημα αυτό δεκάδων ΕΛΜΕ και σχολείων όλης της χώρας, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν.

Και σα να μην έφτανε αυτό, την ίδια μέρα το υπουργείο έστελνε οδηγία στα ΕΠΑΛ, με την οποία έδινε τη δυνατότητα να διαγραφούν από την πλατφόρμα οι μαθητές από τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα που δεν είχαν εγκριθεί. Επί της ουσίας, δηλαδή, το υπουργείο βάζει ταφόπλακα στα ολιγομελή τμήματα και βάζει το "μαχαίρι στο λαιμό" σε χιλιάδες μαθητές, αφού τους καλεί να γραφτούν σε υπάρχοντα τμήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ είτε θα αναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα είτε θα μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα, ακόμα και να αλλάξουν νομό (πράγμα συχνά μη εφικτό) προκειμένου να βρουν την ειδικότητά τους.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του υπουργείου προς τους μαθητές των ΕΠΑΛ και τις οικογένειές τους παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Η ανάλγητη στάση του υπουργείου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη μη έγκριση των "ολιγομελών" τμημάτων των ΕΠΑΛ είναι αποκαλυπτική της πολιτικής της. Υποβαθμίζει την μορφωτική διαδικασία, αποκλείει μαθητές, εξοντώνει τους συναδέλφους. Αυτή είναι η περιβόητη κανονικότητά τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη οδηγία!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ την Παρασκευή 14/9 στις 13.00 σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο και τις Περιφέρειες έτσι ώστε να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ! Αξιοποιούμε αν χρειαστεί και τη διευκολυντική στάση εργασίας της Ομοσπονδίας.

Όλοι στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, εργαζομένων, γονιών και μαθητών για την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας!».

Γονείς και μαθητές έξω από το υπ. Παιδείας -Διαμαρτυρία για τις καταργήσεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Γονείς και μαθητές έξω από το υπ. Παιδείας -Διαμαρτυρία για τις καταργήσεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Γονείς και μαθητές έξω από το υπ. Παιδείας -Διαμαρτυρία για τις καταργήσεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υπουργείο Παιδείας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ