Στάχτη έγινε ένα ολόκληρο φυσικό πάρκο στην Ισπανία - iefimerida.gr

Στάχτη έγινε ένα ολόκληρο φυσικό πάρκο στην Ισπανία

πυρκαϊά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ολόκληρο πάρκο φυσικού πλούτου έκαψε μία πυρκαϊά στην Ισπανία, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η πυρκαϊά έπληξε το φυσικό πάρκο Φράγκας ντο Έουμε, μια προστατευόμενη περιοχή γνωστή για τον οικολογικό πλούτο της, και προκάλεσε την απομάκρυνση 200 ατόμων. «Η πληγείσα περιοχή είναι περίπου 700 εκτάρια από τα οποία τα 500 ήταν δασική περιοχή ενώ τα άλλα καλύπτονταν από θάμνους», ανέφερε το υπουργείο Αγροτικών περιοχών και Ναυτιλίας της Γαλικίας.

«Το πεδίο έχει περικυκλωθεί και είναι σχεδόν υπό έλεγχο, αλλά το επίπεδο 1 του συναγερμού πυρκαϊάς έχει διατηρηθεί, ως προληπτικό μέτρο», συμπλήρωσε ακόμη. Ισχυρές δυνάμεις ανάμεσά τους τριάντα ταξιαρχίες πυροσβεστών, 286 μέλη της στρατιωτικής μονάδας έκτακτης ανάγκης, οκτώ ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα, κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Είναι μια τραγωδία για τη χώρα», δήλωσαν οι τοπικές αρχές, η «Γαλικία δεν είναι προς πώληση», πρόσθεσαν, καλώντας μαζί με περιβαλλοντικές οργανώσεις σε διαδηλώσεις το βράδυ σε πολλές πόλεις της Γαλικίας, ανάμεσά τους στη Λα Κορούνια, το Βίγκο, τον Αγ. Ιάκωβο της Κομποστέλα και την Ποντεβέντρα. Στην ανακοίνωσή τους απηύθυναν έκκληση για τη διοργάνωση διαδηλώσεων «κατά των πυρκαγιών υπέρ των εμπορικών συμφερόντων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ