Σε αυτό το εστιατόριο βρήκαν αρουραίο σε σούπα και έχασε 200 εκατ. [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε αυτό το εστιατόριο βρήκαν αρουραίο σε σούπα και έχασε 200 εκατ. [εικόνες]

Το βίντεο με τον νεκρό αρουραίο έγινε viral. Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διακόσια εκατομμύρια δολάρια έχασε στην χρηματιστηριακή αγορά ένα κινεζικό εστιατόριο όταν τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως μια έγκυος πελάτης βρήκε έναν νεκρό αρουραίο στην σούπα της.

Ένας υπάλληλος του εστιατορίου Xiabuxiabu, στην πόλη Weifang της ανατολικής Κίνας προσέφερε μάλιστα στην πελάτισσα 20.000 γιουάν (2.200 δολάρια) για τα έξοδα της έκτρωσης, όταν εκείνη εξέφρασε την ανησυχία της για την επίπτωση στο αγέννητο παιδί της από την κατανάλωση της σούπας στην οποία βρήκε το βρασμένο τρωκτικό.

Οι μετοχές της Xiabuxiabu Catering συνετρίβησαν κατά 6,1% τη Δευτέρα και 11% την Τρίτη, μετά την ανακάλυψη του τρωκτικού την περασμένη εβδομάδα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο του αρουραίου που το βγάζουν από την κατσαρόλα έγιναν viral στα μέσ κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα οι Αρχές να κλείσουν προσωρινά το εστιατόριο.

Ένας άνδρας από την ίδια πόλη με το όνομα κύριος Μα, δήλωσε στο Kankan News πως αυτός και η οικογένειά του έτρωγαν στο εστιατόριο όταν, μετά από μερικές μπουκιές, η σύζυγός του βρήκε έναν νεκρό αρουραίο στη σούπα.

Ο Μα δήλωσε στην εφημερίδα πως το προσωπικό του εστιατορίου του είπε: «Εάν ανησυχείτε για το μωρό, τότε θα σας δώσουμε 20.000 γιουάν για να κάνετε έκτρωση».

Ο πελάτης είπε ότι απέρριψε την προσφορά, επειδή ήθελε η σύζυγός του να υποβληθεί σε εξετάσεις προτού δεχθεί οποιαδήποτε αποζημίωση.

Το εστιατόριο εξέδωσε ανακοίνωση – που τώρα έχει διαγραφεί – στο κινεζικό μέσο δικτύωσης Weibo, λέγοντας πως η δική τους έρευνα διαπίστωσε ότι οι κανόνες υγιεινής του εστιατορίου δεν ήταν η αιτία του προβλήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ