Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη - iefimerida.gr

Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη

Στο 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναθεώρησε επί τα χείρω τον ρυθμό ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η γαλλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,6% ετησίως έως το 2020 καθώς η ανεργία μειώνεται σταθερά, όπως προέβλεψε σήμερα η κεντρική τράπεζα, προχωρώντας σε μικρή πτωτική αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψης για την ανάπτυξη.

Η Τράπεζα της Γαλλίας είχε στο παρελθόν προβλέψει ρυθμό ανάπτυξης 1,8% το 2018 και 1,7% το 2019, αλλά ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ήταν ασθενέστερο από το προβλεπόμενο και η ζήτηση από το εξωτερικό αναμένεται να είναι πιο αδύναμη τον επόμενό χρόνο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Με την επικαιροποιημένη πρόβλεψη, η κεντρική τράπεζα είναι πιο απαισιόδοξη από την κυβέρνηση, που στηρίζει τον προϋπολογισμό του 2018 στην εκτίμηση ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% αυτό και τον επόμενο χρόνο.

«Η Γαλλία υστερεί ακόμα σε ανάπτυξη διότι η Γαλλία υστερεί ακόμα σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Πρόσθεσε ότι ενώ η Γαλλία έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, μένουν ακόμα να γίνουν πολλά σε ό,τι αφορά τις δαπάνες.

Στην πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας, η ανεργία αναμένεται να μειωθεί σταδιακά από το 9,1% το δεύτερο τρίμηνο στο 8,3% έως τα τέλη του 2020, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2008.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ