Απίστευτο: Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία «σκούρυνε» τα πρόσωπα φοιτητών για να πείσει για ποικιλομορφία [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία «σκούρυνε» τα πρόσωπα φοιτητών για να πείσει για ποικιλομορφία [εικόνες]

Η φωτογραφία των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών. Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση μιας Σχολής Καλών Τεχνών να «μαυρίσει» μερικούς μαθητές της προκειμένου να πείσει πως είναι ανοιχτή στη διαφορετικότητα.

Η Σχολή Καλών Τεχνών Émile Cohl στη Λυών της Γαλλίας αποφάσισε να ακολουθήσει μια μάλλον διαφορετική στρατηγική μάρκετινγκ προκειμένου να προσελκύσει υποψήφιους φοιτητές από την Αμερική.

La photo de base est trouvable sur leur twitter en plus, mon dieu pic.twitter.com/HzF9PVUghe

Στην φωτογραφία που εμφανίζεται στην αμερικανική εκδοχή της ιστοσελίδας της Σχολής, οι σχεδιαστές ψηφιακά πρόσθεσαν «χρώμα» στα πρόσωπα λευκών μαθητών και επειδή αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό, άλλαξαν ακόμη και δύο πρόσωπα, προσθέτοντας μαύρους ανθρώπους στην ομάδα.

Η πρωτότυπη φωτογραφία
Η φωτογραφία που έχει υποστεί photoshop
Εδώ φαίνεται η διαφορά και οι αλλαγές που έχουν γίνει

Ένας φοιτητής της Σχολής μοιράστηκε την γελοία αυτή διαφημιστική φωτογραφία σε μια ιδιωτική ομάδα για φοιτητές, η οποία μετατράπηκε στη συνέχεια σε ένα φωτομοντάζ του πριν και του μετά από τον πρώην φοιτητή Kelsi Phung που το πόσταρε στο Twitter.

Ο φοιτητής από λευκός έγινε μαύρος

Το τουίτ φυσικά έγινε viral και υποχρέωσε την Σχολή Καλών Τεχνών να ζητήσει συγνώμη, κατηγορώντας όμως την αμερικανική εταιρεία επικοινωνιών που είχαν προσλάβει. «Η εταιρεία επικοινωνιών αποφάσισε από μόνη της να σκουρύνει το δέρμα ορισμένων μαθητών για να προσθέσει ποικιλία» ανέφερε ο βοηθός διευθυντή της Σχολής στο CNN, Εμανουέλ Περιέρ. «Η επικοινωνιακή εκστρατεία έγινε από τις ΗΠΑ».

Μέχρι και το πρόσωπο ενός φοιτητή έκοψαν από την φωτογραφία και το αντικατέστησαν με αυτό ενός μαύρου μαθητή

Μετά την κατακραυγή, η ιστοσελίδα έχει κατέβει και η Σχολή διέκοψε τη συνεργασία της με την εταιρεία επικοινωνιών. Η Σχολή Émile Cohl ελπίζει να διασώσει, με αυτό τον τρόπο, την φήμη της και να συνεχίσει το σχέδιό της να ανοίξει υποκατάστημα στο Λος Άντζελες τα επόμενα 4 χρόνια.

Σε άλλες περιπτώσεις, σκούρυναν τα πρόσωπα των υπάρχοντων μαθητών
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ