Το δικαστικό συμβούλιο κρίνει την άρνηση Πεπόνη να ασχοληθεί με τα CDS - iefimerida.gr

Το δικαστικό συμβούλιο κρίνει την άρνηση Πεπόνη να ασχοληθεί με τα CDS

Στην εισαγγελία η άρνηση Πεπόνη να ασχοληθεί με τα CDS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Εφετών θα αποφανθεί για το αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, να εξαιρεθεί από την υπόθεση των CDS.

Ο κ. Πεπόνης αρνήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα «για λόγους ευπρέπειας» μετά το αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των αποδόσεων των CDS (συμβόλαια ασφάλισης ομολόγων από τον κίνδυνο χρεοκοπίας), στην οποία έχει εμπλακεί και το όνομα του κ. Αντρίκου Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η συγκριμένη υπόθεση, είναι μία από τις τρεις για την οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς κατήγγγειλαν ότι δέχθηκαν οχλήσεις. Στην αναφορά τους, μάλιστα, οι κύριοι Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, σημείωναν πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας και οι προϊστάμενοί τους ζήτησαν να εξετάσουν κατά προτεραιότητα την υπόθεση, διατυπώνοντας υπαινιγμούς για τυχόν παρέμβαση. Τελικά κρίθηκε -από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή- ότι δεν στοιχειοθετούνται «οχλήσεις» και πιέσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κορέας, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε, βρέθηκε προ δικονομικού αδιεξόδου και για το λόγο αυτό, στις 29 Φεβρουαρίου 2012, πρότεινε στον κ. Πεπόνη να τεθεί στο αρχείο η επίμαχη δικογραφία.

Για την υλοποίηση της αρχειοθέτησης, όμως, πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του κ. Πεπονη, ως προϊσταμένου. Για το λόγο αυτόο τελευταίος ζήτησε από τον, εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή να εξαιρεθεί από την όλη διαδικασία.

Ο κ. Παντελής έκρινε ότι είναι αναρμόδιος να ασχοληθεί με το αίτημα του κ. Πεπόνη και το διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο, προκειμένου να επιληφθεί και να κρίνει για την «τύχη» του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ