Εγραψαν πάλι συνθήματα εναντίον του Αρη Πορτοσάλτε -«Αρη, Εβραίε» - iefimerida.gr

Εγραψαν πάλι συνθήματα εναντίον του Αρη Πορτοσάλτε -«Αρη, Εβραίε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγνωστοι έγραψαν και πάλι συνθήματα σε βάρος του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε.

Τα συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχο στα Βριλήσσια όπου διαμένει ο δημοσιογράφος του Σκάϊ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αρης Πορτοσάλτε δέχεται τέτοια επίθεση. Την προηγούμενη φορά τα συνθήματα σε βάρος του είχαν γραφτεί στην είσοδο του σπιτιού του και ανέφεραν: «Πορτοσάλτε παπαγάλε ψόφα μπινέ».

Μάλιστα ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε σχολιάσει την επίθεση σε βάρος του σημειώνοντας οτι νιώθει σαν τους Εβραίους στην Γερμανία πρίν απο τον πόλεμο, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, θυμίζοντας στον Αρη Πορτοσάλτε οτι οι Εβραίοι της Γερμανίας δεν είχαν δική τους εκπομπή στο ραδιόφωνο και δεν πρέπει να σχετικοποιούνται τα ιστορικά γεγονότα.

Γι αυτό πιθανώς και η νέα επίθεση σε βάρος του τον χαρακτηρίζει Εβραίο. Αυτή την φορά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στάθηκε στο πλευρό του δημοσιογράφου τονίζοντας οτι η στεροτυπική χρήση της λέξης Εβραίος μονο και μονο για να προκαλέσει φόβο κα μίσος θυμίζει εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου:
Άρη Εβραίε”, “Πορτοσάλτε Εβραίε”, είναι δύο συνθήματα που γράφτηκαν σε τοίχους στα Βριλήσσια, όπου μένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Είναι αδιανόητο το 2018 στην Ελλάδα να στοχοποιούνται άνθρωποι με τη στερεοτυπική χρήση της λέξης “Εβραίος” μόνο και μόνο για να προκαλέσουν φόβο και μίσος. Τέτοιου είδους εικόνες θυμίζουν εφιαλτικές εποχές έξαρσης του αντισημιτισμού. Και θύματα του αντισημιτισμού δεν είναι μόνον οι Εβραίοι. Τα συνθήματα εναντίον του κ. Πορτοσάλτε αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Εβραιοφοβία ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους.

Το ΚΙΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

Τα συνθήματα στούς τοίχους σε βάρος του Αρη Πορτοσάλτε:

Εγραψαν πάλι συνθήματα εναντίον του Αρη Πορτοσάλτε -«Αρη, Εβραίε» | iefimerida.gr 0
Εγραψαν πάλι συνθήματα εναντίον του Αρη Πορτοσάλτε -«Αρη, Εβραίε» | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ