Διάταγμα Ερντογάν: Μόνο σε τουρκικές λίρες οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων - iefimerida.gr

Διάταγμα Ερντογάν: Μόνο σε τουρκικές λίρες οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων

Ο Τούρκος πρόεδρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eντολή οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων να γίνονται μόνο σε τούρκικη λίρα έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βάζοντας τέλος στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα.

Η απόφαση Ερντογάν, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημνη εφημερίδα της κυβέρνησης, έρχεται λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας που αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες.

Σύμφωνα με την απόφαση οι υφιστάμενες συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων σε ξένο νόμισμα, πρέπει να μετατραπούν σε λίρα, σε διάστημα 30 ημερών.

Οι συμφωνίες για ακίνητα, πώλησης και ενοικίασης, που γίνονται σε ξένο νόμισμα, είναι κάτι συνηθισμένο στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον τομέα της λιανικής.

Η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους, εξαιτίας ανησυχιών για την επιρροή του Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και της διπλωματικής σύγκρουσης μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι στις 29 Αυγούστου, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να εμποδίσει τα ξένα νομίσματα να χρησιμοποιούνται στο real estate, όπως επίσης στις ενοικιάσεις και τις πωλήσεις εμπορικών κέντρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ