Κτηνίατρος αποκαλύπτει τι κάνουν τα κατοικίδια πριν την ευθανασία [εικόνες] - iefimerida.gr

Κτηνίατρος αποκαλύπτει τι κάνουν τα κατοικίδια πριν την ευθανασία [εικόνες]

(Φωτογραφία: Unsplash)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχει μία κατάσταση που κανείς ιδιοκτήτης κατοικίδιου δεν θέλει να ζήσει. Κανείς μα κανείς δεν θέλει να δει τον πιστό του φίλο να «φεύγει» από τη ζωή.

Γι΄ αυτό και πολλοί ιδιοκτήτες δεν βρίσκονται δίπλα στο κατοικίδιό τους, όταν έρθει η ώρα της ευθανασίας.

Αυτό αποκάλυψε ένας κτηνίατρος στην Τζέσι Ντίτριχ, η οποία μοιράστηκε την ιστορία της στο Twitter και έγινε viral, θέλοντας να απευθυνθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Η Τζέσι πήγε τον γάτο της Ρικ στον κτηνίατρο, καθώς κόντευε να πεθάνει από αποφρακτική ουροπάθεια. Αν και η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής, ο Ρικ πάθαινε τουλάχιστον μία μόλυνση το μήνα, οπότε η επίσκεψη στον κτηνίατρο ήταν τακτική.

Κτηνίατρος αποκαλύπτει τι κάνουν τα κατοικίδια πριν την ευθανασία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η εμπειρία της Τζέσι την έκανε να σκεφτεί πως μία μέρα θα αποχωριστεί το μικρό της κατοικίδιο.

«Θα ήθελα απλώς να πω ότι ενώ μερικά κατοικίδια βρίσκονται στη δική μας ζωή για λίγο καιρό, γι’ αυτά εμείς βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο μέρος της δικής τους. Είναι μαζί μας και στα καλά και τα κακά, πάντα ενθουσιασμένα που μας βλέπουν όταν πηγαίνουμε σπίτι. Σκεφτείτε αυτό όταν έρθει η ώρα να “φύγουν” από τη ζωή», αναφέρει η Τζέσι.

Η υπενθύμιση της Τζέσι έρχεται μετά την αποκάλυψη του γιατρού της πως αρκετοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν βρίσκονται δίπλα τους, όταν έρχεται η ώρα να «φύγουν» από τη ζωή.

«Ρώτησα τον κτηνίατρο ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειά του. Μου απάντησε πως είναι όταν χρειάζεται να κάνει ευθανασία σε ένα ζώο. Το 90% των ιδιοκτητών δεν βρίσκεται δίπλα του στο δωμάτιο με αποτέλεσμα το ζωάκι, τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, να ψάχνει τον ιδιοκτήτη του», έγραψε σε tweet η Τζέσι.

Οπως λέει στο Bored Panda σκοπός της μέσω του tweet δεν είναι να κάνει τους ανθρώπους να αισθανθούν τύψεις και να σταθούν δίπλα στο κατοικίδιό του ή να κάνει άλλους να νιώσουν ενοχές επειδή δεν έμειναν δίπλα τους. Στόχος της είναι απλά να κάνει τους ιδιοκτήτες να σκεφτούν διπλά στην περίπτωση αυτή.

Κτηνίατρος αποκαλύπτει τι κάνουν τα κατοικίδια πριν την ευθανασία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Unsplash

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατοικίδια ιδιοκτήτες ευθανασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ