Αθήνα και Ουάσινγκτον συζητούν για αμερικανική βάση στην Κάρπαθο - iefimerida.gr

Αθήνα και Ουάσινγκτον συζητούν για αμερικανική βάση στην Κάρπαθο

Αμερικανικό F-35 (Φωτογραφία: AP/ Michel Euler)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συζητήσεις για τη δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο βρίσκονται Ελλάδα και ΗΠΑ.

Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 και αν καταλήξουν θα σταθμεύσουν στο νησί τα πολεμικά αεροσκάφη F-22 Raptor, ενώ θα εγκατασταθεί και πυραυλική προστασία με συστοιχίες Patriot.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Wall Street Journal η ελληνική κυβέρνηση συζητά με το αμερικανικό Πεντάγωνο τη χρήση περισσότερων αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στην Ελλάδα, από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Το θέμα της Καρπάθου είναι ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, στην επικείμενη επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Hδη έχει κλείσει η συμφωνία για το αεροδρόμιο της Λάρισας, εκεί όπου βρίσκονται τα αμερικανικά Drones MQ-9 Reaper. Στον Βόλο θα μετασταθμεύσουν αμερικανικά F-35. Στην Ανδραβίδα θα βρίσκονται F-16, και στην Σούδα ήδη φιλοξενούνται F-15, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάρπαθος αμερικανική βάση F-22
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ