ASUS ZenBook Pro UX580 – «Τέρας» επιδόσεων - iefimerida.gr

ASUS ZenBook Pro UX580 – «Τέρας» επιδόσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χαρακτηριστικά του ZenBook Pro UX580 θα περίμενε να βρει κανείς σε ένα gaming σύστημα, αντί για ένα που απευθύνεται σε οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Από που να ξεκινήσουμε; Από τον επεξεργαστή, τον εξαπύρηνο Intel Core i9-8950HK, τα 16GB RAM ή την κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 1050 Ti; Ή μήπως τον αποθηκευτικό χώρο του 1ΤΒ σε μορφή PCI-express κάρτας;

Εκεί που διαπρέπει ο Core i9 είναι σε εφαρμογές που κάνουν χρήση πολλαπλών πυρήνων και threads. Ο Core i9-8950HK διαθέτει έξι πυρήνες και 12 threads, τα οποία κάνουν το ZenBook Pro ιδανικό εργαλείο για βαριές δουλειές όπως η επεξεργασία βίντεο και το 3D animation. Το rendering, το decoding και οι δύσκολες εργασίες με το Photoshop όπως η εφαρμογή πολλαπλών φίλτρων σε τεράστια αρχεία εικόνας γίνονται σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το ZenBook Pro UX580 είναι και μια εξαιρετική παιχνιδομηχανή. Δεν διαθέτει βέβαια την GTX 1080, ή την 1870 όπως τα καθαρόαιμα gaming laptops ASUS ROG, αλλά βέβαια τα πηγαίνει περίφημα και σε αυτόν τον τομέα.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του ZenBook Pro παραμένει ως επί το πλείστων αμετάβλητος από εκείνον των προηγούμενων ZenBooks, με λίγες βελτιώσεις στα σημεία. Το ZenBook Pro UX580 διατίθεται σε deep dive blue χρώμα, όπως το αποκαλεί η ASUS, με χρυσαφί λεπτομέρειες στις άκρες, το πληκτρολόγιο και τα λογότυπα. Το φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου στο εσωτερικό βοηθά στο να μην γεμίζει με τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για το εξωτερικό του laptop. Η οθόνη έχει πολύ μικρά bezels στις τρεις πλευρές της που την κάνει να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη από ότι είναι, ενώ τα δύο ηχεία είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος αντί για το πλάι. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο ήχος είναι ευθύνη της Hardman Kardon με το λογότυπο της εταιρείας να φιγουράρει με χρυσά γράμματα στα δεξιά κάτω από το πληκτρολόγιο.

Το πληκτρολόγιο του ZenBook Pro UX580 έχει χρυσές ενδείξεις, είναι οπισθοφωτιζόμενο με δυνατότητα αυξομοίωσης της έντασης του φωτισμού, ενώ στο κέντρο κυριαρχεί ένα «χορταστικό» touchpad, που δεν είναι ακριβώς touchpad. Πρόκειται σίγουρα για το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ZenBook Pro και είναι αυτό που τραβά τα βλέμματα με το πρώτο άνοιγμα. Το touchpad λοιπόν είναι στην πραγματικότητα μια δεύτερη οθόνη. Η ASUSτο αποκαλεί ScreenPad και εκτός από τις κλασσικές λειτουργίες μιας επιφάνειας αφής, μπορεί και εμφανίζει συγκεκριμένες μικροεφαρμογές και shortcuts. Οι μικροεφαρμογές που έχουμε στη διάθεσή μας είναι μια αριθμομηχανή, ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο, Spotify, Media Player, έλεγχος YouTube Player (με το κατάλληλο πρόσθετο στον Google Chrome), ενώ μόλις ανοίξουμε ένα έγγραφο σε Microsoft Word, Excel και PowerPointεμφανίζονται μια σειρά από χρήσιμα shortcuts.

Τέλος το ScreenPad μπορεί να παρουσιάσει και κανονικές εφαρμογές που έχουμε στο desktop σαν να είχαμε μια δεύτερη οθόνη συνδεδεμένη.

Συνδέσεις

Μια που αναφερθήκαμε σε δεύτερη οθόνη, να τονίσουμε ότι το ZenBook Pro UX580, μπορεί να υποστηρίζει τρεις εξωτερικές οθόνες χάρη στις δύο θύρες USB Type-C με υποστήριξη Thunderbolt 3 και τη μία HDMI που διαθέτει. Σε αυτές προσθέστε τη δική του οθόνη και το ScreenPad και έχετε συνολικά πέντε οθόνες!

Κατά τα λοιπά, υπάρχουν δύο USB 3.0, ενώ σε ότι αφορά την ασύρματη συνδεσιμότητα, το ZenBook Pro UX580 υποστηρίζει Wi-Fi ac Wave 2 και Bluetooth 5.0, ενώ λόγω του λεπτού του πάχους φαίνεται ότι δεν χώρεσε θύραLAN, πράγμα που σας περιορίζει μόνο σε ασύρματες συνδέσεις.

Το ASUS ZenBook Pro UX580 είναι ένας εξαιρετικός φορητός υπολογιστής για το γραφείο σας χάρη στον Core i9 επεξεργαστή, την 15,6 ιντσών 4Κ οθόνη αφής, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» είναι η δεύτερη μικρότερη οθόνη στη θέση του touchpad.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ZenBook Pro UX580
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ