Παράταση δύο μηνών στο καθεστώς προστασίας για τη Folli-Follie - iefimerida.gr

Παράταση δύο μηνών στο καθεστώς προστασίας για τη Folli-Follie

Κατάστημα της Folli-Follie
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάσα έδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο στην εταιρεία Folli-Follie λέγοντας «ναι» στη δίμηνη παράταση της προσωρινής διαταγής, με την οποία οι πιστωτές της εταιρείας δεν μπορούν να πάρουν καταδιωκτικά μέτρα σε βάρος της, εκποιώντας περιουσιακά της στοιχεία.

Επιπλέον, το δικαστήριο, απαγόρευσε στην εταιρεία οποιαδήποτε μεταβολή των περιουσιακών της στοιχείων, μέχρι να εκδοθεί τους επόμενους μήνες η απόφαση επί της αίτησης που συζητήθηκε σήμερα.

Στη συζήτηση ενώπιον του δικαστηρίου για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, παρόντες ήταν και οι εργαζόμενοι, και οι ομολογιούχοι, οι οποίοι συναίνεσαν στην παράταση της προστασίας, ενώ κατά τάχθηκαν οι τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ.

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου υποστήριξε πως είναι απαραίτητο να δοθεί χρόνος καθώς «υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες, ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να επανέλθει η εταιρεία». Αναφορικά με το μέλλον του 36% του μετοχικού κεφαλαίου των Άττικα, το οποίο σήμερα ανήκει στον Όμιλο Folli-Follie, κατατέθηκε ότι «η συμμετοχή του Ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο είναι στρατηγική, γιατί το σημείο πώλησης είναι σημαντικό», ενώ σημειώθηκε ότι σε κάθε περίπτωση έχει διασφαλιστεί το μέλλον των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ομίλου, υπάρχει επενδυτής, η πρόταση του οποίου θα κατατεθεί άμεσα στη δικαιοσύνη ενώ από την πλευρά τους οι τράπεζες τάχθηκαν κατά της παράτασης, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από σοβαρό επενδυτή που κατέχει μετοχές των πολυκαταστημάτων Άττικα, στον οποίο, ωστόσο, αντιτάσσεται η Folli-Follie.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ