Σουλτς στην ακροδεξιά AFD: «Ανήκετε στο σωρό κοπριάς της γερμανικής ιστορίας» - iefimerida.gr

Σουλτς στην ακροδεξιά AFD: «Ανήκετε στο σωρό κοπριάς της γερμανικής ιστορίας»

O πρώην πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς στον επικεφαλής της ξενοφοβικής AFD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ σε μια θυελλώδη συνεδρίαση στη Μπούντεσταγκ, την πρώτη μετά τις πρόσφατες βίαιες ακροδεξιές διαδηλώσεις στο Κέμνιτς.

Είχε προηγηθεί η εμπρηστική ομιλία του Γκάουλαντ, ο οποίος απαρίθμησε αξιόποινες πράξεις προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη χώρα και εξαπέλυσε βέλη κατά της πολιτικής της Μέρκελ στο προσφυγικό.

«Ήρθε η ώρα η Δημοκρατία να αμυνθεί απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους», είπε καταχειροκρούμενος στη σύντομη παρέμβασή του ο Σουλτς με το βλέμμα στην πτέρυγα της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία».

O επικεφαλής της ΚΟ της ακροδεξιάς AFD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Και αναφερόμενος σε μια δήλωση του Γκάουλαντ τον περασμένο Ιούνιο, που προκάλεσε σάλο στη Γερμανία υποστηρίζοντας ότι ο Χίτλερ και οι Ναζί ήταν μόνον «μια κουτσουλιά» στην υπερχιλιετή, γεμάτη επιτυχίες ιστορία της χώρας, τόνισε: «Κύριε Γκάουλαντ, πολλές κουτσουλιές φτιάχνουν έναν σωρό από κοπριά, στον οποίο ανήκετε εσείς στη γερμανική ιστορία»...

Η Μέρκελ καταδικάζει την ακροδεξιά ξενοφοβία

Σουλτς στην ακροδεξιά AFD: «Ανήκετε στο σωρό κοπριάς της γερμανικής ιστορίας»  | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε στην τοποθέτησή της τις ξενοφοβικές επιθέσεις και τη χρησιμοποίηση ναζιστικών συνθημάτων: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος να καταδιώκονται άνθρωποι, να χρησιμοποιείται βία και ναζιστικά συνθήματα, να επιδεικνύεται εχθρότητα απέναντι στους ανθρώπους που μοιάζουν διαφορετικοί, που έχουν ένα εβραϊκό εστιατόριο, για επιθέσεις σε αστυνομικούς. Δεν θα επιτρέψουμε ολόκληρες ομάδες στην κοινωνία μας να αποκλείονται μέσα στη σιωπή», είπε, και πρόσθεσε πως οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι, οι χριστιανοί και οι άθεοι είναι όλοι μέλη της γερμανικής κοινωνίας και πως υπέρτατη αρχή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ