Μέρκελ: Η ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση - iefimerida.gr

Μέρκελ: Η ΕΕ να δείξει αλληλεγγύη για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση

Ανγκελα Μέρκελ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν αλληλεγγύη προκειμένου να διασφαλίσουν πως η υπηρεσία των συνόρων, Frontex, θα έχει αρκετές εξουσίες ώστε να είναι αποτελεσματική και να βοηθήσει να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το θέμα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης σημαίνει πως πρέπει να ενισχύσουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων... αυτό σημαίνει επίσης πως οι χώρες με εξωτερικά σύνορα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις εθνικές ευθύνες τους», δήλωσε σήμερα η Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Αυτό απαιτεί έναν βαθμό αλληλεγγύης, πρόκειται για ανθρώπους που έρχονται σε εμάς ή για το καθήκον μας να κάνουμε δυνατή τη νόμιμη μετανάστευση ώστε να βοηθήσουμε χώρες που έχουν προβλήματα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ