Πούτιν: «Απλοί πολίτες» είναι οι δύο ύποπτοι για την υπόθεση Σκρίπαλ

H Μόσχα γνωρίζει ποιοι είναι οι δύο άνδρες που το Λονδίνο κατηγορεί ως βασικούς υπόπτους για την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας ο Πούτιν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «τίποτε το εγκληματικό», αναφορικά με τους δύο άνδρες κι εξέφρασε την ελπίδα να βγουν και να μιλήσουν στα ΜΜΕ.

«Φυσικά και εμείς ελέγξαμε ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Γνωρίζουμε ποιοί είναι, τους βρήκαμε. Ελπίζω να εμφανιστούν μόνοι τους και να μιλήσουν οι ίδιοι για την υπόθεση. Θα ήταν το καλύτερο για όλους. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο ή αξιόποινο, σας διαβεβαιώνω. Θα το δούμε σύντομα... Είναι πολίτες, φυσικά. Θα ήθελα να τους απευθύνω έκκληση να μας ακούσουν σήμερα. Θα έρθουν σε εσάς, τα μέσα ενημέρωσης...», τόνισε

Η Βρετανία έχει υποστηρίξει ότι οι δύο ύποπτοι είναι Ρώσοι αξιωματικοί της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας, οι οποίοι σχεδόν βέβαια ενήργησαν κατόπιν εντολών από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της ρωσικής κυβέρνησης. Η Μόσχα έχει επανειλημμένως διαψεύσει κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο Σεργκέι Σκρίπαλ, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος ο οποίος κατέδωσε δεκάδες κατασκόπους στη βρετανική μυστική υπηρεσία MI6, και η κόρη του Γιούλια, βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι τον περασμένο Μάρτιο. Νοσηλεύτηκαν επί πολλές εβδομάδες προτού πάρουν εξιτήριο.

Μια γυναίκα κοντά στο Σάλσμπερι, η Ντον Στέρτζες, πέθανε τον Ιούλιο και ο σύντροφός της, ο Τσάρλι Ρόουλι, ασθένησε όταν ο τελευταίος βρήκε ένα μπουκάλι με απομίμηση αρώματος της Nina Ricci, το οποίο περιείχε τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ, και το πήρε μαζί του στο σπίτι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ