Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας: Η Κίνα, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία - iefimerida.gr

Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας: Η Κίνα, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία

Αφίσα με ουρανοξύστες στην Κίνα/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϋ σε συνέντευξή του στο BBC με αφορμή τη 10η επέτειο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο Κάρνεϋ αναφέρθηκε επίσης στους εγχώριους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Βρετανία από το Brexit, την περαιτέρω σημαντική αύξηση στα χρέη των νοικοκυριών και τις κυβερνοεπιθέσεις στο τραπεζικό σύστημα – κινδύνους που η κεντρική τράπεζα έχει ήδη επισημάνει.

«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία είναι οι εξελίξεις στην Κίνα», δήλωσε ο Κάρνεϋ, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του BBC.

«Η Κίνα είναι μια μεγάλη πηγή ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία, ένα οικονομικό θαύμα – πολλά θετικά. Την ίδια ώρα, ο χρηματοπιστωτικός τους τομέας έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και έχει πολλές από τις υποθέσεις που έγιναν πριν την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα τράπεζες κίνδυνοι κάρνεϋ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ