Σήμερα η κρίσιμη απόφαση του Πρωτοδικείου για παράταση προστασίας της Folli Follie - iefimerida.gr

Σήμερα η κρίσιμη απόφαση του Πρωτοδικείου για παράταση προστασίας της Folli Follie

Κατάστημα της Folli Follie
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Folli Follie αναμένεται να είναι η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Εξετάζει την αίτηση της Folli Follie για δίμηνη παράταση της προστασίας της από τους πιστωτές μέχρι την κύρια συζήτηση υπαγωγής της στο Άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα.

Ενδεχόμενη παροχή προστασίας θα δώσει πολύτιμο χρόνο στην εταιρεία να επιχειρήσει να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο αναδιάθρωσης. Στο αίτημα της παράτασης η εταιρεία έχει στο πλευρό της τους εργαζόμενούς της οι οποίοι επιθυμούν να ισχύσουν τα προληπτικά μέτρα προστασίας μέχρι να εξαντληθούν, εντός των νόμιμων χρονικών ορίων, τα περιθώρια ώστε να βρεθεί λύση για την ομαλή συνέχεια της λειτουργίας της.

Η αίτηση αυτή , όταν κατατέθηκε αιφνιδίασε την αγορά και τους πιστωτές της Folli Follie, προκαλώντας την καταγγελία των δανειακών συμβάσεών της αρχικά από ξένους πιστωτές της και στη συνέχεια, την περασμένη Παρασκευή, από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.

Ειδικότερα, οι τράπεζες Alpha Bank AE, Eurobank Ergasias ΑΕ, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ επέδωσαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εταιρεία Folli Follie δηλώσεις καταγγελίας των υφισταμένων συμβάσεων πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό της εταιρείας, κηρύσσοντας άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό το χρεωστικό κατάλοιπο του ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού κάθε πίστωσης, νομιμοτόκως από την επίδοση κάθε δήλωσης καταγγελίας, ως εξής:

  • Alpha Bank ΑΕ 5.057.999,77 ευρώ (επίδοση 6 Σεπτεμβρίου 2018),
  • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, 21.497.428,29 ευρώ και 2.552.996,40 (επίδοση 7 Σεπτεμβρίου 2018),
  • Eurobank Ergasias ΑΕ, 6.503.683,33 ευρώ (επίδοση 7 Σεπτεμίου 2018) και
  • Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, 10.034.651,53 ευρώ (επίδοση 10 Σεπτεμβρίου 2018).
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ