Ο Τζόκοβιτς εκθρόνισε τον Φέντερερ -Eίναι πλέον ο τενίστας που έχει βγάλει τα περισσότερα λεφτά στο κορτ - iefimerida.gr

Ο Τζόκοβιτς εκθρόνισε τον Φέντερερ -Eίναι πλέον ο τενίστας που έχει βγάλει τα περισσότερα λεφτά στο κορτ

Ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Φωτογραφία: AP/ John Minchillo)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραμένει ο τενίστας με τα περισσότερα Γκραν Σλαμ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς όμως κατάφερε να τον εκθρονίσει σε μία άλλη λίστα. Ο Σέρβος είναι πλέον εκείνος που έχει βγάλει τα περισσότερα χρήματα στο κορτ.

Οι προηγούμενες ημέρες δεν ήταν πολύ ευχάριστες για τον Ελβετό. Αρχικά, ο Φέντερερ αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο του US Open και στη συνέχεια είδε τον Τζόκοβιτς να κατακτά τον τίτλο, κερδίζοντας 3,8 εκατ. δολάρια. Αυτό τον έφερε στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τα χρηματικά έπαθλα από τουρνουά τένις. Κορυφή την οποία κατείχε ο Φέντερερ έως εκείνη τη στιγμή.

Η σχετική «μάχη» μεταξύ των δύο γίνεται τα τελευταία χρόνια. Το 2016 ο Τζόκοβιτς είχε ξεπεράσει ξανά τον Φέντερερ, αλλά το 2017 έχασε έδαφος. Ομως, μετά τη νίκη του στον τελικό της Κυριακής, πλέον έχει κερδίσει 119.110.890 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα από τουρνουά τένις, σύμφωνα με την ATP. Στον αντίστοιχο «λογαριασμό» του Φέντερερ είναι 117.773.812 δολάρια.

Βέβαια, ο Φέντερερ μόνο για... λύπηση δεν είναι. Για 13η συνεχόμενη χρονιά το Forbes τον ανέδειξε τον πιο υψηλά αμειβόμενο τενίστα. Απλά, από τα 54,3 εκατ. δολάρια που κέρδισε πέρυσι, «μόνο» τα 9 εκατ. ήταν από χρηματικά έπαθλα σε τουρνουά τένις. Τα υπόλοιπα ήταν από χορηγίες. Μόνο από το συμβόλαιό του με την Uniqlo είναι ύψους 300 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με τους New York Times, κάτι που σημαίνει ότι θα κερδίζει περίπου 74 εκατ. δολάρια ετησίως από όλες τις χορηγίες του.

Από την άλλη, ο Τζόκοβιτς έβγαλε 22 εκατ. δολάρια πέρυσι από χορηγίες, σύμφωνα με το Forbes. Οσο για τη συνολική περιουσία των δύο τενιστών, ο Σέρβος είναι αρκετά... πίσω από τον Ελβετό. Του Φέντερερ εκτιμάται στα 450 εκατ. δολάρια και του Τζόκοβιτς περίπου 200 εκατ. δολάρια.

Πηγή: Time

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ