Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα βάζει στη... θέση της την Σερένα Γουίλιαμς: Πού έκανε λάθος - iefimerida.gr

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα βάζει στη... θέση της την Σερένα Γουίλιαμς: Πού έκανε λάθος

Η Σερένα Γουίλιαμς με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (Φωτογραφία: AP/ Alan Diaz)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια τεράστια συζήτηση έχει ξεκινήσει μετά τον τελικό του US Open το περασμένο Σάββατο. Οχι όμως για την ανάδειξη μιας νέας σταρ του τένις, της 20χρονης Ναόμι Οσάκα που κέρδισε, αλλά για τα ξεσπάσματα της Σερένα Γουίλιαμς.

Κάποιοι συντάσσονται με την Αμερικανίδα, που κατηγόρησε για σεξισμό τον διαιτητή μετά τον τελικό, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε έντονη αντιπαράθεση μαζί του και κάποια στιγμή τον αποκάλεσε κλέφτη. Βασικό επιχείρημά της, ότι άνδρες τενίστες κάνουν χειρότερα από εκείνη και τη γλιτώνουν. Ομως, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα την έβαλε στη... θέση της.

Η κάτοχος 18 Γκραν Σλαμ, σε άρθρο της στους New York Times, τονίζει ότι η Γουίλιαμς είχε δίκιο- για τη διαφορά αντιμετώπισης σε άνδρες και γυναίκες- αλλά και άδικο, στον τρόπο που αντέδρασε μέσα στο ματς.

«Εν μέρει, η Σερένα Γουίλιαμς έχει δίκιο. Υπάρχουν τεράστια διπλά στάνταρντ για τις γυναίκες, σε ό,τι αφορά το πώς τιμωρείται η κακή συμπεριφορά. Και όχι μόνο στο τένις. Ομως οι διαμαρτυρίες της... εν μέρει είχε άδικο. Δεν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα η άποψη “Αν οι άνδρες μπορούν να τη γλιτώσουν με αυτό, πρέπει να γίνεται και για τις γυναίκες”. Πιστεύω ότι το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το εξής: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να φερθούμε για να τιμήσουμε το άθλημά μας και να σεβαστούμε τους αντιπάλους μας;», συνεχίζει η Ναβρατίλοβα, που σημειώνει ότι ο διαιτητής ουσιαστικά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να τιμωρήσει την Γουίλιαμς εξαιτίας των διαμαρτυριών της.

«Εκεί άρχισε να το χάνει η Γουίλιαμς», τονίζει ο θρύλος του τένις. «Είναι δύσκολο να ξέρουμε αν η Γουίλιαμς θα τη γλίτωνε αποκαλώντας τον διαιτητή κλέφτη σε περίπτωση που ήταν άνδρας τενίστας. Αλλά αν επικεντρωθούμε σε αυτό, χάνουμε το νόημα. Αν, πράγματι, οι άνδρες αντιμετωπίζονται διαφορετικά για τις ίδιες παραβάσεις, αυτό πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς και να διορθωθεί», επισημαίνει η Ναβρατίλοβα.

«Δεν μπορούμε να ζυγίζουμε τα πράγματα με βάση με τι νομίζουμε ότι θα έπρεπε να τη γλιτώνουμε. Στην πραγματικότητα, αυτού του είδους τη συμπεριφορά δεν θα έπρεπε να την επιδεικνύει κανένας στο κορτ. Εχουν υπάρξει πολλές φορές όταν έπαιζα που ήθελα να σπάσω τη ρακέτα μου σε χιλιάδες κομμάτια. Τότε σκεφτόμουν τα παιδιά που έβλεπαν», σημειώνει ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ