Αυλαία στα «δομημένα ομόλογα» -Το Εφετείο αθώωσε τους κατηγορούμενους επικεφαλής των Ταμείων - iefimerida.gr

Αυλαία στα «δομημένα ομόλογα» -Το Εφετείο αθώωσε τους κατηγορούμενους επικεφαλής των Ταμείων

Το Εφετείο αθώωσε τους κατηγορούμενους - πλην δύο - για τα δομημένα ομόλογα -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δώδεκα χρόνια μετά και ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έριξε αυλαία στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου ύψους 280.000.000 ευρώ που είχαν αγοράσει τρία ταμεία.

Το Εφετείο, έκρινε αθώους τόσο τους υπεύθυνους των ταμείων όσο και εταιρίες που μεσολάβησαν για την αγορά τους.

Ειδικότερα, αθώοι από τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι τέως πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ, καθώς και οι υπεύθυνοι των εταιριών JP Morgan, και NAM. Από αυτές τις κατηγορίες απηλλάγησαν και οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Γιώργος Αποστολίδης και Θεόδωρος Πρινιωτάκης, όχι όμως και από τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και των εικονικών τιμολογίων.

Το δικαστήριο, για τον μεν κ. Αποστολίδη, έκρινε ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς αναστολή, ενώ για τον Θ. Πρινιωτάκη ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη.

Αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ)Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γεράσιμος Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, καθώς και το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

Σε πρώτο βαθμό, οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από 15 έως 25 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ