Υφεση 5% και ανεργία στο 20% προβλέπει για το 2012 το ΙΟΒΕ - iefimerida.gr

Υφεση 5% και ανεργία στο 20% προβλέπει για το 2012 το ΙΟΒΕ

Υφεση 5% και ανεργία στο 20% προβλέπει για το 2012 το ΙΟΒΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά 5% προβλέπει ότι θα συρρικνωθεί η ελληνική οικονομία το 2012 το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, (ΙΟΒΕ) καθώς και ότι η ανεργία θα συνεχίσει να κινείται σε ανοδική τροχιά, στην περιοχή του 20%, με ηπιότερο ρυθμό, βέβαια, από ότι πέρυσι.

Στην τριμηνιαία του έκθεση, το ΙΟΒΕ, αναφέρει ότι η αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού θεωρείται επιβεβλημένη λόγω της δυσκολίας της συλλογής των εσόδων και της μεγάλης ύφεσης.

Οι προβλέψεις του ΙΟΒΕ είναι πιο δυσοίωνες από αυτές της Κομισιόν και του ΔΝΤ, που εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθούν κατά 4,7% και η ανεργία θα φθάσει στο 17,9% μέσα στο 2011, λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας στη χώρα.

«Η ταχύτατα φθίνουσα εγχώρια ζήτηση κατά τους τελευταίους μήνες του 2011, που προήλθε από τις διαδοχικές δέσμες δημοσιονομικών μέτρων και την αύξηση της ανεργίας, θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται, τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2012, αποτελώντας τον κύριο παράγοντα διαμόρφωσης των τάσεων στην ελληνική οικονομία», επισημαίνεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ.

Το ΙΟΒΕ, δεν σταματά εκεί, αλλά προχωρά και σε προτάσεις, συνιστώντας επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ώστε να έρθουν νέες επενδύσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί περαιτέρω σε επίπεδα κάτω του 1% από το 3,1% πέρυσι, ενώ το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί στο 20% από το επίπεδο ρεκόρ του 17,3% το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ