Κοσμοναύτης δείχνει σε βίντεο τη ρωγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: «Σας παρακαλώ, μην ανησυχείτε» - iefimerida.gr

Κοσμοναύτης δείχνει σε βίντεο τη ρωγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: «Σας παρακαλώ, μην ανησυχείτε»

Ο Σεργκέι Προκόφιεφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα βίντεο, ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Προκόφιεφ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά τη μικρή ρωγμή που εντοπίστηκε και καλύφθηκε.

Η ρωγμή εντοπίστηκε στις 30 Αυγούστου, στο διαστημόπλοιο Soyuz που συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Προκόφιεφ, στο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, την δείχνει στην κάμερα και διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι όλα βαίνουν καλώς.

«Σας παρακαλώ μην ανησυχείτε, όλα βαίνουν καλώς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο ίδιο διαμέρισμα του διαστημόπλοιου Soyuz MC-09, όπου είχε καταγραφεί πτώση της πίεσης. Όπως βλέπετε, είμαστε εδώ ήρεμοι, χωρίς τις διαστημικές μας στολές. Κανείς δεν κλείνει την “τρύπα” με το δάχτυλο του», είπε.

Επίσης, έδειξε μια συσκευή υπερήχων με την οποία το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού εντόπισε το σημείο της διαρροής και εξήγησε ότι στην μικρορωγμή τοποθετήθηκαν τρεις επιστρώσεις με εποξική ρητίνη.

«Ζούμε όπως πάντα ειρηνικά και φιλικά, τα πειράματα γίνονται κανονικά. Οι συνάδελφοι μας ετοιμάζονται για έναν ακόμη περίπατο στο Διάστημα, όπου έχω τον ρόλο του συντονιστή. Με δύο λόγια η κοινή μας διεθνής αποστολή εργάζεται σε μια ειρηνική και φιλική ατμόσφαιρα», κατέληξε.

#НовостиИзНевесомости от космонавта Сергея Прокопьева:

«Друзья, решил снять видео, чтобы ответить на ваши многочисленные комментарии и развеять слухи. На МКС всё спокойно!» pic.twitter.com/ri7hKbe0SL

Πηγή: ΑΠΕ/ Ria Novosti

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ