ΣΥΡΙΖΑ: Να ερευνηθεί η καταγγελία των φωτορεπόρτερ για τον διαδηλωτή που απειλούσε με όπλο - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Να ερευνηθεί η καταγγελία των φωτορεπόρτερ για τον διαδηλωτή που απειλούσε με όπλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να διερευνηθεί η καταγγελία της Ενωσης Φωτορεπόρτερ για την απειλή εικονολήπτη με όπλο από άτομο που μετείχε στο συλλαλητήριο το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσαλονίκη.

«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν τη σοβαρότατη καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σχετικά με την ένοπλη απειλή διαδηλωτή εναντίον λειτουργών της ενημέρωσης, στο συλλαλητήριο του Σαββάτου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, και να προβούν στις δέουσες ενέργειες. Το ακροδεξιό μίσος και η φασιστική βία πρέπει να έχουν τη δέουσα απάντηση από τη δημοκρατική Πολιτεία» αναφέρει, σε γραπτή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ακροδεξιές ομάδες που επιχείρησαν και σε αυτό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη να σκορπίσουν τον τρόμο στην πόλη πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Περιμένουμε και από την αξιωματική αντιπολίτευση να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από τη φασιστική βία και τους εκφραστές της» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταγγελία της Ενωσης Φωτορεπόρτερ:

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 κατά την διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών (Μακεδονικό) στα πλαίσια των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνέβη το εξής αποτρόπαιο περιστατικό:

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, διαδηλωτής πλησίασε γυναίκα εικονολήπτη που κάλυπτε την διαδήλωση για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού και προσπάθησε να της αποσπάσει με βία την κάμερα. Με την επέμβαση συναδέλφων φωτορεπόρτερ απετράπη η κλοπή και ακολούθησε λογομαχία. Εκείνη την στιγμή άλλος διαδηλωτής που βρισκόταν κοντά απείλησε τους φωτορεπόρτερ λέγοντας: «ξέρεις τι κρατάω εδώ;», δείχνοντας παράλληλα ότι στο τσαντάκι του είχε περίστροφο, το οποίο και εμφάνισε προκλητικά. Το γεγονός ότι δεν έστρεψε το όπλο πάνω στους συναδέλφους, αφενός συνέβη επειδή σε κοντινό σημείο υπήρχε συγκεντρωμένη αστυνομική δύναμη, αφετέρου αυτό δεν υποβαθμίζει την σοβαρότητα του γεγονότος, το οποίο συνιστά άμεση απειλή εναντίον εργαζομένων του τύπου.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον δράστη παρότι παρά την πολυάριθμη παρουσία της στο σημείο και παρότι ενημερώθηκε άμεσα από τους συναδέλφους φωτορεπόρτερ.

Το ΔΣ της ΕΦΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το άνω περιστατικό και καταγγέλλει τις πρακτικές τρομοκράτησης του τύπου που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και την ίδια την Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ