Η ντρίπλα Τσίπρα με το επίδομα στέγασης -Μίλησε για επίδομα ενοικίου που αφορά στα μισά σπίτια - iefimerida.gr

Η ντρίπλα Τσίπρα με το επίδομα στέγασης -Μίλησε για επίδομα ενοικίου που αφορά στα μισά σπίτια

Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Η αναφορά του πρωθυπουργού σε «επίδομα ενοικίου» και όχι «επίδομα στέγασης» δεν ήταν τελικά τυχαία, ούτε εκ παραδρομής.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, το μέτρο θα αφορά σε 300.000 νοικοκυριά. Ωστόσο η διάταξη που ψηφίστηκε ως ισοδύναμο και συμφωνήθηκε στις λεπτομέρειές της με τους θεσμούς κατά την τελευταία αξιολόγηση αφορούσε σε 600.000 νοικοκυριά. Πρόκειται για το άρθρο 3 του νόμου 4472/2017.

Τουτέστιν, η ενίσχυση θα αφορά στο ενοίκιο και όχι σε δόση στεγαστικού δανείου, και αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να εκδοθεί νέα ΚΥΑ, με δεδομένο ότι η προηγούμενη είχε διαφορετικό πεδίο εφαρμογής.

Το κόστος για το επίδομα στέγασης ήταν 600 εκατ., άρα πλέον περιορίζεται σε περίπου 300 εκατ. και, απ' ό,τι φαίνεται, θα καλυφθεί από τον δημοσιονομικό χώρο του 2019, δηλαδή τα περίπου 750 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα στέγασης ήταν ένα από τα αντίμετρα για την περικοπή των συντάξεων και έτσι με τη μείωση του κόστους του φαίνεται ότι αποσυνδέεται από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κοινώς δεν θα αποτελέσει μέρος των ισοδυνάμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ