Οικονομικό Επιμελητήριο: Καλοδεχούμενη έστω και τώρα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Καλοδεχούμενη έστω και τώρα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλοδεχούμενη έστω και τώρα χαρακτηρίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας την κυβερνητική εξαγγελία για μείωση των ασφαλστικών εισφορών και σημειώνει ότι το ποσοστό επιβάρυνσης μαζί με τους φόρους δεν πρέπει να ξεπερνά το 50%.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας με δήλωσή του υπενθυμίζει τις επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στους ελεύθερους επαγγελματίες και ζητά την άμεση νομοθέτηση της συγκεκριμένη εξαγγελίας.

Η δήλωση

Έπρεπε να κλείσουν 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες τα βιβλία τους και να δηλώσουν στην Εφορία περί το 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα εισοδήματα από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, για να αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση να μειώσει τους συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών.

Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αισθανόμαστε, δυστυχώς, κάτι παραπάνω από δικαιωμένοι, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το βασικό πρόβλημα, που προκάλεσε ο συγκεκριμένος νόμος, εναντίον του οποίου προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δηλαδή, ότι δεν μπορεί να επιχειρήσει όποιος καλείται να πληρώσει το 70% του εισοδήματός του σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Πρότασή μας παραμένει ότι το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά το 50%.

Περιμένουμε, πλέον, άμεσα τη νομοθέτηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, η οποία έστω και τώρα είναι καλοδεχούμενη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ