Βερβεσός: Σε θετική κατεύθυνση οι εξαγγελίες Τσίπρα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών - iefimerida.gr

Βερβεσός: Σε θετική κατεύθυνση οι εξαγγελίες Τσίπρα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Δημήτρης Βερβεσός (Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δικαίωση των αγώνων τους κάνουν λόγο οι δικηγόροι, αναφερόμενοι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ για την μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Με δήλωση του ο Δημήτρης Βερβεσός σημειώνει ότι εκκρεμεί και η δημοσίευση της απόφασης από το ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου, κάνοντας λόγο για αποκατάσταση των αδικιών. Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων έχει ως εξης:

«Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων τόσο για την κύρια σύνταξη όσο και για την επικουρική και το εφάπαξ κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Οι εξαγγελίες αυτές αποτελούν δικαίωση τόσο των διεκδικητικών όσο και δικαστικών αγώνων του δικηγορικού σώματος. Υπενθυμίζουμε ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αιτήσεως ακυρώσεώς μας για την αντισυνταγματικότητα του ν. 4387/2016.

Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών. Τη θεωρούμε ως το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται ο κλάδος μας.

Ο ισχύων ασφαλιστικός νόμος, αναμφίβολα, επιβάρυνε δυσβάστακτα τον ελεύθερο επαγγελματία δικηγόρο και σε συνδυασμό με τις φορολογικές ρυθμίσεις, οδήγησε, επί της ουσίας, σε δήμευση του εισοδήματός του. Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί αναγκαιότητα για την επαγγελματική μας επιβίωση.

Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας για την αναμόρφωση του ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας και την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας.

Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Βερβεσός Αλέξης Τσίπρας ΔΕΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ