Στην Κούβα ανακήρυξαν επίσημη αργία την Μεγάλη Παρασκευή - iefimerida.gr

Στην Κούβα ανακήρυξαν επίσημη αργία την Μεγάλη Παρασκευή

Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά μετά την Κουβανική Επανάσταση, η κυβέρνηση της Κούβας κήρυξε δημόσια αργία τη Μεγάλη Παρασκευή έπειτα από σχετική έκκληση του Πάπα Βενέδικτου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί.

Από τη δεκαετία του '60 και μετά είχαν καταργηθεί όλες οι θρησκευτικές εορτές στο νησί. Ωστόσο υπό το φως της επιτυχίας της παπικής επίσκεψης ο Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε πως η μέρα που είναι αφιερωμένη στη Σταύρωση και την Ταφή του Χριστού θα είναι αργία. Το μέτρο θα ισχύει αρχικά μόνο για φέτος και αργότερα θα ληφθεί απόφαση να γίνει μόνιμη.

Ο προηγούμενος Πάπας, Ιωάννης Παύλος Β', είχε διατυπώσει παρόμοιο αίτημα κατά την επίσκεψή του το 1998 πείθοντας τον τότε πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο να αναγνωρίσει τα Χριστούγεννα ως δημόσια αργία.

Οι Κουβανοί αντιμετώπισαν σε γενικές γραμμές με θετικό τρόπο τη θέσπιση της καινούργιας αργίας παρά το γεγονός ότι αρκετοί εξέφρασαν την αμφιθυμία τους σχετικά με την απόφαση. «Επειτα από 50 χρόνια που μας λένε ότι η Εκκλησία είναι κάτι κακό, τώρα λένε πως είναι καλό και έχουμε αργία τη Μεγάλη Παρασκευή», σχολίασε η Μίρτα Σαλγκάδο, υπάλληλος γραφείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ