Boυτιά για τις μετοχές της Tesla μετά το νέο «κατόρθωμα» του Ελον Μασκ -Κάπνισε μαριχουάνα σε διαδικτυακή εκπομπή [βίντεο] - iefimerida.gr

Boυτιά για τις μετοχές της Tesla μετά το νέο «κατόρθωμα» του Ελον Μασκ -Κάπνισε μαριχουάνα σε διαδικτυακή εκπομπή [βίντεο]

O Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ καπνίζει μαριχουάνα σε ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή (Φωτογραφία: YouTube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βουτιά 6% έκαναν χθες οι μετοχές της Tesla μετά την αποχώρηση δύο ανώτερων στελεχών της, λίγες ώρες αφότου ο Έλον Μασκ προκάλεσε έντονη ανησυχία καπνίζοντας μαριχουάνα στον αέρα διαδικτυακής εκπομπής.

Οι επικεφαλής του λογιστηρίου και της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Ντέιβ Μόρτον και Γκάμπι Τολεντάνο, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους καθώς η Tesla βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής και έντονων αντιπαραθέσεων λόγω των αμφιλεγόμενων κινήσεων του διευθύνοντος συμβούλου της.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Μασκ πυροδότησε νέες ανησυχίες καπνίζοντας μαριχουάνα στην εκπομπή του Αμερικανού κωμικού Τζο Ρόγκαν.

Στις δυόμιση ώρες που διήρκεσε το web show ο 47χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας συζήτησε επί παντός επιστητού, από την τεχνητή νοημοσύνη και τις επιπτώσεις της στο ανθρώπινο είδος μέχρι τα φλογοβόλα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τραβώντας «τζούρες» από έναν «μπάφο» που σύμφωνα με τον Ρόγκαν ήταν ένα μείγμα καπνού και μαριχουάνας, που είναι νόμιμη στην Καλιφόρνια- ο Μασκ είπε ότι «σχεδόν ποτέ» δεν κάπνισε «τσιγαριλίκι». «Δεν καπνίζω τακτικά μαριχουάνα. Στην πραγματικότητα δεν νιώθω κάποια επίδραση... Βρίσκω ότι δεν είναι καλό για την παραγωγικότητα».

Ο Μασκ αιφνιδίασε τους επενδυτές τον περασμένο μήνα ανακοινώνοντας μέσω Twitter την πρόθεσή του να αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο, σχέδιο που εγκατέλειψε ωστόσο μετά τις αντιδράσεις των περισσότερων μετόχων της εταιρείας.

Σε ερώτηση του Guardian κατά πόσον ήταν σοφή κίνησή του να καπνίσει μαριχουάνα ενόσω τελεί υπό έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το tweet περί αποχώρησης της εταιρείας του από το χρηματιστήριο ο Μασκ απάντησε με email χαρακτηρίζοντας την βρετανική εφημερίδα «την πλέον ανυπόφορη στον πλανήτη».

Στις αρχές της εβδομάδας σ’ ένα νέο παραλήρημα ο Μασκ εξαπέλυσε άλλη μια επίθεση κατά του Βέρνον Άνσγουερθ, υποστηρίζοντας -χωρίς και πάλι να παρουσιάσει αποδείξεις- ότι ο Βρετανός δύτης, που συνέβαλε στη διάσωση των 12 νεαρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης, είναι «βιαστής παιδιών». Κι όλα αυτά, ενώ πριν από κάποιο διάστημα είχε ζητήσει συγνώμη από τον Βέρνον για μια προηγούμενη επίθεσή του, όπου τον είχε αποκαλέσει «παιδεραστή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έλον Μασκ Tesla
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ