ΝΥΤ: Ο Τζακ Μα αποχωρεί από το «τιμόνι» της Alibaba -Θα ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία - iefimerida.gr

ΝΥΤ: Ο Τζακ Μα αποχωρεί από το «τιμόνι» της Alibaba -Θα ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία

Ο Τζακ Μα (Φωτογραφία: AP/ Sakchai Lalit)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Δευτέρα, ο Τζακ Μα θα αποσυρθεί από την Alibaba, καθώς θέλει να επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο πρώην καθηγητής Αγγλικών είναι ο συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα παραμείνει στο συμβούλιο διοικητών και θα συνεχίσει να καθοδηγεί τη διεύθυνση της Alibaba σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ακόμη δεν είναι σαφές αν η εταιρεία θα διορίσει νέο επικεφαλής.

Ο Μα, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα με περιουσία 36,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, ίδρυσε την Alibaba το 1999, ενώ παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής το 2013.

Ο ίδιος δήλωσε, σύμφωνα με τους New York Times, πως η αποχώρησή του δεν είναι το τέλος, αλλά «η αρχή μιας εποχής». Η αλλαγή θα γίνει την ημέρα που συμπληρώνει τα 54 χρόνια του. Ο Μα επιβλέπει διάφορα φιλανθρωπικά προγράμματα στους τομείς της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος.

Ο Μα διαθέτει επίσης ένα υψηλό διεθνές προφίλ καθώς συχνά καλεί παγκόσμιους ηγέτες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Χανγκτσού. Πέρυσι συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον χαρακτήρισε «έξυπνο» και «ανοιχτόμυαλο».

Η Alibaba ιδρύθηκε από 18 ανθρώπους υπό την ηγεσία του Μα. Η μεγαλύτερη εταιρία διαδικτυακού εμπορίου έχει τώρα περισσότερους από 66.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με το τελευταίο ετήσιο δελτίο της εταιρείας.

Η αξία της εταιρίας ανερχόταν περίπου στα 420 δισ. δολάρια στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Παρασκευή. Ο Μα ελέγχει επίσης την Ant Financial, η αξία της οποίας εκτιμήθηκε στα 150 δισ. δολάρια έπειτα από έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζακ Μα alibaba
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ