Στις 6 Μαίου ανοίγει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Κύπρου - iefimerida.gr

Στις 6 Μαίου ανοίγει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Κύπρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει τις πύλες της στις 6 Μαίου στον εκθεσιακό χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Λευκωσία η Διεθνής Έκθεση Κύπρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και στην τελετή αναμένεται ότι θα παραστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Σπύρος Κουβέλης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου και σε αυτή θα προβληθούν όλοι οι τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, Λοΐζος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι φέτος η έκθεση θα είναι «πιο πολυδιάστατη και πιο ενισχυμένη», ενώ ανέφερε ότι παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, αυξήθηκαν οι κρατικές συμμετοχές σε σχέση με πέρσι.

Ο αριθμός των εκθετών έχει ξεπεράσει τους 120 και παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες πέραν των 1000 εταιρειών από την Κύπρο και από 23 ξένες χώρες. Οι επίσημες κρατικές συμμετοχές έχουν αυξηθεί από πέρσι και περιλαμβάνουν χώρες όπως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, το Καμερούν, το Κουβέιτ, η Νότιος Αφρική, η Παλαιστίνη, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Συρία.

Ο κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμβολή του υπουργείου Εμπορίου αναφορικά με το σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών βιομηχανιών για σκοπούς έκθεσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, το σχέδιο καλύπτει μέχρι το 70% του κόστους συμμετοχής και ποσό μέχρι €2,500, υπογραμμίζοντας ότι «το έμπρακτο ποιοτικό και ποσοτικό ενδιαφέρον των εκθετών πιστοποιούν ότι η φετινή έκθεση δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις εκθέσεις των προηγούμενων ετών».

Φέτος, η τιμώμενη χώρα είναι το Κουβέιτ, η οποία σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά έρχεται να πιστοποιήσει το ρόλο της Κύπρου ως γέφυρα της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή καθώς και για να ενδυναμώσει τους φιλικούς δεσμούς των χώρων σε πολιτιστικό, πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό επίπεδο.

Εξάλλου από φέτος καθιερώνεται και ο θεσμός του τιμώμενου Δήμου. Πρώτος τιμώμενος Δήμος θα είναι ο αυτός της κατεχόμενης Λαπήθου.

Για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η έκθεση εσωτερικού τουρισμού, την οποία διοργανώνει ο ΚΟΤ.

Εξάλλου στις 11 Μαΐου, η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν μεγάλη συναυλία με το γνωστό συγκρότημα ΟΝΙΡΑΜΑ.

Σημαντική καινοτομία για φέτος είναι η λειτουργία στο χώρο της Έκθεσης παιδικού χωριού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ