ΙΚΥ: Οι πίνακες με τους 700 που πήραν υποτροφία για διδακτορικό - iefimerida.gr

ΙΚΥ: Οι πίνακες με τους 700 που πήραν υποτροφία για διδακτορικό

Βιβλιοθήκη πανεπιστημίου/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα 700 διδακτορικών υποτροφιών ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Η κάθε υποτροφία ανέρχεται στα 816,90 ευρώ μηνιαίως και διαρκεί μέχρι 36 μήνες. Σύμφωνα με το ΙΚΥ, πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό υποτροφιών που χορηγείται για εκπόνηση διδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα, από οποιοδήποτε φορέα σε όλη την ιστορία της χώρας.

«Εκτιμάται ότι ένα τέτοιο γεγονός θα συντελέσει στην παραμονή, αν όχι και επιστροφή, στη χώρα, σημαντικού κεφαλαίου από το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρει το ΙΚΥ σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εν λόγω υποτροφίες εντάσσονται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της Πράξης «Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιούνται κατόπιν κοινής απόφασης των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Συνολικά, όπως ενημέρωσε το ΙΚΥ, υποβλήθηκαν 1.740 ηλεκτρονικές αιτήσεις, η αξιολόγηση των οποίων υλοποιήθηκε εξατομικευμένα από αξιολογητές μέλη ΔΕΠ των ελληνικών ΑΕΙ και ερευνητές των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Επιπλέον, η αξιολόγηση έγινε αυτοματοποιημένα μέσω ολοκληρωμένης πλατφόρμας αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων, με στόχο την αύξηση της αντικειμενικότητας των αξιολογήσεων.

Πίνακας Επιλεγέντων και Επιλαχόντων Φυσικών Επιστημών και Επιστημών Μηχανικού

Πίνακας Επιλεγέντων και Επιλαχόντων Επιστημών Ζωής

Πίνακας Επιλεγέντων και Επιλαχόντων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΚΥ διδακτορικά υποτροφίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ