Γιατί όλοι κράζουν τον Γκόρντον Ράμσεϊ -Η «ασέβεια» στον Αντονι Μπουρντέν - iefimerida.gr

Γιατί όλοι κράζουν τον Γκόρντον Ράμσεϊ -Η «ασέβεια» στον Αντονι Μπουρντέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη κριτική δέχθηκε ο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ για την νέα του σειρά στο National Geographic, «Uncharted», με πολλούς να λένε ότι είναι αντιγραφή της τηλεοπτικής σειράς του Άντονι Μπουρντέν.

Δεδομένου ότι η επερχόμενη σειρά του Ράμσεϊ ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, έχει αντιμετωπίσει πλήθος αντιδράσεων από θαυμαστές του Μπουρντέν και επαγγελματίες του κλάδου, που την έχουν επικρίνει, καθώς θα δείχνει τον Ράμσεϊ να δοκιμάζει φαγητά σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια να ανταγωνίζεται ενάντια σε ντόπιους στη δημιουργία των πιάτων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gordon Ramsay (@gordongram) στις 11 Ιούν, 2018 στις 4:11 πμ PDT

Τώρα, ο αστέρας της μαγειρικής, απαντά στους ισχυρισμούς πως μιμείται την σειρά του Μπουρντέν επιμένοντας ότι έχει ξεκινήσει παρόμοιες περιπέτειες εμπνευσμένες από το φαγητό εδώ και χρόνια.

«Θεέ μου, οι αδύναμοι πολεμιστές που κάθονται στα μπουντρούμια τους και σπέρνουν αρνητικότητα χωρίς να κατανοούν τι κάνουμε» δήλωσε ο σεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Entertainment Weekly. «Έχω κάνει σόου από το 2006 από τότε που ξεκίνησα το The Word F – είτε πρόκειται για καταδύσεις για γιγάντια καβούρια είτε να κρέμομαι από ύψος 500 μέτρων κυνηγώντας θαλάσσια πουλιά».

Σύμφωνα με τον Ράμσεϊ, ένα σημαντικό μέρος της καριέρας του έχει επικεντρωθεί σε τέτοιες εξερευνήσεις και «καταλαβαίνει τους πολιτισμούς» και ως σεφ, χρειάζεται ένα «κίνητρο» ζώντας σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) στις 12 Μάι, 2018 στις 2:47 μμ PDT

Για να αποδείξει την άποψή του, ο βραβευμένος σε αστέρι Michelin σεφ αναφέρθηκε στο μαγείρεμα σε έναν γάμο στη Βόρεια Ινδία πριν από 12 χρόνια, όπου έπρεπε να πάει με ελικόπτερο για να αγοράσει ένα βουβάλι.

Ο 51χρονος σεφ κατέστησε επίσης σαφές πως ο ίδιος και ο Άντονι Μπουρντέν ήταν φίλοι και πιστεύει πως ο τελευταίος θα ήταν «ευτυχισμένος και εντυπωσιασμένος» από την νέα του σειρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) στις 12 Απρ, 2018 στις 2:55 μμ PDT

«Ο Τόνι Μπουρντέν ήταν ένας πολύ καλός μου φίλος» δήλωσε ο Ράμσεϊ. «Νομίζω ότι θα χαιρόταν και θα εντυπωσιαζόταν από τα επίπεδα κινδύνου στην νέα μου σειρά, όπου θα επισκεφθούμε μέρη όπως η Βραζιλία, το Περού και η Αλάσκα και που θα ανακαλύψουμε απίστευτα υλικά και στη συνέχεια θα εστιάσουμε σε κάποια από τα καλύτερα μαγειρικά ταλέντα των περιοχών που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) στις 9 Μάι, 2018 στις 3:04 μμ PDT

Σύμφωνα με το National Geographic, η νέα σειρά θα δείξει τον «διάσημο σεφ να ξεκινά τις ανθρωπολογικές αποστολές μέσω της κουζίνας για να ανακαλύψει τους πιο απίστευτους ανθρώπους, μέρη και γεύσεις που ο κόσμος έχει να προσφέρει».

Στη σειρά, θα δούμε επίσης τον Ράμσεϊ να «δοκιμάζεται ενάντια στους ντόπιους, να κάνει τις δικές του ερμηνείες των τοπικών πιάτων ενάντια στα δοκιμασμένα και κλασικά των κατοίκων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ