Η πόλη με τους πλουσιότερους κατοίκους του κόσμου δεν είναι πλέον η Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Η πόλη με τους πλουσιότερους κατοίκους του κόσμου δεν είναι πλέον η Νέα Υόρκη

Το Χονγκ Κονγκ είναι πλέον η πόλη με τους πλουσιότερους κατοίκους. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νέα Υόρκη έχασε πλέον τα σκήπτρα της πόλης με τον μεγαλύτερο πληθυσμό πλούσιων κατοίκων.

Το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στην πρώτη θέση του κορυφαίου προορισμού για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη πέρυσι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από την εταιρεία Wealth-X. Ο αριθμός των ατόμων υψηλής υγιούς (UHNWI) που κατοικούν στο ασιατικό οικονομικό κόμβο αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα τρίτο το 2017 σε 10.000, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η Νέα Υόρκη βρισκόταν στην πρώτη θέση από τότε που η Wealth-X ξεκίνησε να κατατάσσει τις πόλεις το 2011. Η εταιρεία ορίζει ως πλούσιο κάποιον με αξία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

ηΗ Νέα Υόρκη υπήρξε από το 2011 η πόλη με τους πλουσιότερους κατοίκους

Η εταιρεία ανέφερε πως η αύξηση του αριθμού των εξαιρετικά πλούσιων στο Χονγκ Κονγκ προωθήθηκε από την άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς και την αύξηση των οικονομικών δεσμών με την ευρύτερη κινεζική οικονομία.

Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας κατά τις τελευταίες δεκαετίες συνέβαλε στη δραματική αύξηση του αριθμού των εξαιρετικά πλούσιων στην περιοχή.

Στο top 10 βρίσκεται και το Παρίσι

Μεταξύ των σημαντικότερων δισεκατομμυριούχων του Χονγκ Κονγκ είναι ο Li Ka-shing, του οποίου η αυτοκρατορία Cheung Kong (CKHUY) ελέγχει λιμάνια, τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και εταιρείες ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των εξαιρετικά πλούσιων ατόμων αυξήθηκε κατά 13% πέρυσι σε πάνω από 250.000. Ο συνδυασμένος συνολικός πλούτος τους έφθασε τα 31,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένος από την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και τις καλές επιδόσεις των χρηματιστηρίων.

Άλλες πόλεις στο top 10 του παγκόσμιου πλούτου είναι το Τόκιο, το Λος Άντζελες, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ