Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο στα αεροδρόμια, γεμάτο ιούς- Περνάμε όλοι από εκεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο στα αεροδρόμια, γεμάτο ιούς- Περνάμε όλοι από εκεί [εικόνες]

Αεροδρόμιο/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να πιστεύουμε πως με μία βόλτα με το μετρό είναι ικανή να σε κάνει να μαζέψεις όλα τα μικρόβια της πόλης, ωστόσο αυτό ισχύει και για τα κατά πολλούς πεντακάθαρα αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μία περιοχή στα αεροδρόμια που μαζεύει όλα τα «κακά» μικρόβια που μπορεί αν μας ρίξουν στο κρεβάτι.

Η προ-τελευταία μελέτη έρχεται από την Φινλανδία και συγκεκριμένα από έρευνα του περιοδικού Biomedcentral.com.

Οι ερευνητές, λοιπόν, πήγαν την περίοδο όπου τα κρυολογήματα και οι γρίπες βρίσκονται σε έξαρση στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και άγγιξαν με τα χέρια τους διάφορες επιφάνειες, ώστε να δουν που «κρύβονται» οι περισσότεροι ιοί που κάνουν τους επιβάτες να αρρωσταίνουν.

Yπάρχει μία περιοχή στα αεροδρόμια που μαζεύει όλα τα «κακά» μικρόβια που μπορεί αν μας ρίξουν στο κρεβάτι.

Από τα διάφορα δείγματα που ελήφθησαν από τις επιφάνειες του αεροδρομίου, μόνο το 10% από αυτά έδειξαν πως όντως υπήρχαν ιοί που προκαλούν ασθένειες σε όσους ακουμπούν εκεί.

Ωστόσο σε εκείνη την έρευνα υπήρξε ένας χώρος από τον οποίο οι ερευνητές δεν πέρασαν και όπως φαίνεται έκαναν πολύ κακώς.

Η πιο μολυσμένη περιοχή του αεροδρομίου, λοιπόν, φαίνεται πως είναι ο χώρου του «Ελέγχου Ασφαλείας» και κυρίως οι πλαστικοί κάδοι όπου οι επιβάτες βάζουν τα πράγματα τους, ώστε να περάσουν από το σύστημα.

Εκεί λοιπόν το ποσοστό των ιών φτάνει μέχρι και το 50%.

Η πιο μολυσμένη περιοχή του αεροδρομίου, λοιπόν, φαίνεται πως είναι ο χώρου του «Ελέγχου Ασφαλείας» και κυρίως οι πλαστικοί κάδοι όπου οι επιβάτες βάζουν τα πράγματα τους, ώστε να περάσουν από το σύστημα.

«Οι δίσκοι φαίνεται να αποτελούν τον υψηλότερο δυνητικό κίνδυνο για να ασθενήσουν οι επιβάτες καθώς χρησιμοποιούνται από όλους », έγραψαν οι ερευνητές.

Από την άλλη πλευρά, πολλές επιφάνειες που οι επιβάτες αγγίζουν συχνά στο αεροδρόμιο βρέθηκαν παραδόξως «καθαρές».

Έτσι, λοιπόν, μικρός κίνδυνος υπάρχει στις τουαλέτες του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στο καπάκι της τουαλέτας, στο κουμπί του νιπτήρα και στις λαβές της πόρτας, όπως και στα «μπράτσα» των θέσεων στις αίθουσες αναμονής.

Ακόμη τα κουμπιά του ασανσέρ όπως και οι οθόνες αφής μηχανημάτων δεν ελλοχεύουν μεγάλο κίνδυνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροδρόμια ιοί μόλυνση επιβάτες έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ