Πρόεδρος αιμοδοτών Eβρου: «Ακυρώθηκε αιμοδοσία επειδή δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο» - iefimerida.gr

Πρόεδρος αιμοδοτών Eβρου: «Ακυρώθηκε αιμοδοσία επειδή δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο»

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Αιμοδοσίες ακυρώνονται σε χωριά του Έβρου επειδή δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καταγγέλλει στο iefimerida ο πρόεδρος εθελοντών αιμοδοτών Έβρου.

Τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ, την κινητή μονάδα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου που προορίζεται για την αιμοδοσία, την οδηγεί στρατιώτης από στρατιωτική μονάδα του Έβρου, σε συνεργασία με το νοσοκομείο. Αν και η εικόνα του στρατού να οδηγεί τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου ξενίζει πολλούς κατοίκους, ταυτόχρονα προκαλεί ικανοποίηση, καθώς έστω και έτσι καλύπτονται οι ανάγκες για αιμοδοσία. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει στο iefimerida ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών του Νομού Έβρου κ. Παναγιώτης Φυδανάκης, την εβδομάδα που μας πέρασε ακυρώθηκε η προγραμματισμένη αιμοδοσία στο χωριό Λεπτή Ορεστιάδος, καθώς αυτή τη φορά δεν υπήρχε ούτε στρατιώτης για να οδηγήσει το ασθενοφόρο.

Πρόεδρος αιμοδοτών Eβρου: «Ακυρώθηκε αιμοδοσία επειδή δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο» | iefimerida.gr 0

Ακυρώθηκε αιμοδοσία γιατί δεν υπήρχε οδηγός

«Οι εξορμήσεις που γίνονται εκτός νοσοκομείου Διδυμοτείχου για μια αιμοδοσία σε κάποιο χωριό, ή όπου δραστηριοποιούνται αιμοδοτικοί σύλλογοι, δεν πραγματοποιούνται διότι δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά του συνεργείου αιμοδοσίας» δηλώνει ο κ. Φυδανάκης. Όπως υποστηρίζει, «το ΕΚΑΒ είναι αρμόδιο για να μεταφέρει το συνεργείο στους κατά τόπους αιμοδοτικούς συλλόγους για να κάνουμε την αιμοδοσία. Όμως εδώ και καιρό το ΕΚΑΒ επικαλείται έλλειψη προσωπικού για να μπορέσει να στελεχώσει αυτή την εξόρμηση και για αυτόν τον λόγο δεν στέλνει οδηγό. Την κινητή μονάδα την οδηγούν στρατιώτες».

Ο κ. Φυδανάκης εκφράζει την ανησυχία του για την τελευταία αιμοδοσία που ακυρώθηκε λόγω έλλειψης οδηγού. «Την τελευταία φορά, πριν τρεις μέρες, που υπήρχε μια αιμοδοσία στο χωριό Λεπτή Ορεστιάδος δεν πραγματοποιήθηκε διότι δεν υπήρχε ούτε στρατιώτης οδηγός. Αυτό μας ανησυχεί. Κατά καιρούς έχουν ακυρωθεί και άλλες αιμοδοσίες», καταλήγει.

«Οι αιμοδοσίες θα συνεχιστούν κανονικά»

Όπως τόνισε στο iefimerida αρμόδια πηγή από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, η ακύρωση της αιμοδοσίας ήταν μεμονωμένη και οι αιμοδοσίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα στα χωριά του Έβρου θα γίνουν κανονικά, με τη συνδρομή στρατιώτη που θα οδηγεί το ασθενοφόρο του νοσοκομείου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αιμοδοσία που ακυρώθηκε στη Λεπτή θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο. «Το ιδανικό θα ήταν οι ανάγκες να καλύπτονταν με οδηγούς από το ΕΚΑΒ και όχι με στρατιώτες» επισημαίνει η ίδια πηγή και προσθέτει: «Ωστόσο, το βασικό για εμάς είναι να υπάρχει οδηγός, έστω και στρατιώτης και να γίνονται οι αιμοδοσίες».

«Έχουμε μόνο 7 οδηγούς ΕΚΑΒ στο Διδυμότειχο»!

Το iefimerida επικοινώνησε και με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Έβρου, κ. Αντώνη Τερζή, ο οποίος επιβεβαίωσε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες όπως τόνισε, καλύπτονται από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει οδηγός του ΕΚΑΒ που να μπορεί να διατεθεί για την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Διδυμοτείχου.

«Εγώ σαν ΕΚΑΒ αυτή τη στιγμή στο Διδυμότειχο έχω 7 υπαλλήλους. Για να καλυφθούν οι ανάγκες κόβονται βάρδιες από το Διδυμότειχο και έρχεται από Αλεξανδρούπολη ασθενοφόρο. Παλαιότερα είχαμε 12 άτομα για να βγαίνει μια 24ωρη βάρδια. Τώρα δεν βγαίνει 24ωρη βάρδια με 7 άτομα. Κάποιες βάρδιες τις καλύπτει με αυτοκίνητο η Αλεξανδρούπολη», δηλώνει στο iefimerida ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Έβρου κ. Αντώνης Τερζής και προσθέτει: «Στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει οδηγός που εξυπηρετεί μόνο την αιμοδοσία. Αν υπήρχε προσωπικό στο Διδυμότειχο, αν έβγαιναν οι βάρδιες και περίσσευε κάποιο άτομο, θα πήγαινε να κάνει και την αιμοδοσία. Όντως χρειαζόμαστε το αίμα, αλλά είναι προτιμότερο να βρίσκεται το προσωπικό στο δρόμο για να σώσει κάποιον πολίτη, παρά για την αιμοδοσία», καταλήγει.

Πρόεδρος αιμοδοτών Eβρου: «Ακυρώθηκε αιμοδοσία επειδή δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο» | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διδυμότειχο ασθενοφόρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ