Μήνυμα Σεντένο-Μοσκοβισί σε Ιταλία: Μειώστε το έλλειμμα, κρατήστε υπό έλεγχο το χρέος - iefimerida.gr

Μήνυμα Σεντένο-Μοσκοβισί σε Ιταλία: Μειώστε το έλλειμμα, κρατήστε υπό έλεγχο το χρέος

Η ιταλική σημαία/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στην Ιταλία για χρέος και δημοσιονομική πολιτική έστειλαν ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικής Πολιτικής, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις που έκαναν πριν την έναρξη του Eurogroup και οι δύο αναφέρθηκαν στην ιταλική κυβέρνηση και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα, ο κ. Μοσκοβισί. Στις δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να κρατήσει το χρέος υπό έλεγχο.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο οποίος είπε ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να τηρήσει τους κανόνες της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για την οικονομική σταθερότητα της Ιταλίας, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις αρχές που κατευθύνουν την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη»

«Αναμένουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεντένο Ιταλία Eurogroup Μοσκοβισι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ