Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] - iefimerida.gr

Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα για την EQC, το πρώτο από τα συνολικά 10 ηλεκτρικά μοντέλα που έχει ανακοινώσει η Mercedes ότι θα παρουσιάσει μέχρι το 2025. Πρόκειται για ένα SUV με μήκος 4,761 μέτρα.

Χαρακτηριστική είναι η σχεδίαση του εμπρός μέρους με τη μεγάλη μάσκα και τους προφυλακτήρες γύρω από τους προβολείς, ενώ πίσω η οριζόντια φωτεινή δέσμη που προσδίδει μία πιο σύγχρονη άποψη.
Στο εσωτερικό το ταμπλό που έχει σα βάση αυτό της GLC με την διαφορά πως διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων ανάλογο με αυτόν της A-Class καθώς και το νέο σύστημα infotainment MBUX. Οι χώροι, χάρη και στο μεταξόνιο των 2,873 μέτρων είναι άνετοι, με το πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 500 λίτρα.

Η EQC 400 που παρουσιάστηκε αποδίδει συνδυαστικά -έχει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα- 408 ίππους και 765 Nm ροπής. Οι μπαταρίες ζυγίζουν 650 κιλά(!) και με 80 kWh εξασφαλίζουν μία αυτονομία που κατά τον κύκλο NEDC φτάνει τα 450 χιλιόμετρα (400 βάσει του WLTP). Πάντως, η κατανάλωση είναι αρκετά μεγάλη, στις 22,2 kWh/ 100 χλμ., καθώς το συνολικό απόβαρο είναι στους 2,4 τόνους. Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προγράμματα κίνησης, τα Comfort, Eco, Max Range, Sport και Individual.

Όσο για τις επιδόσεις τα 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνονται σε 5,1 δεύτερα με την τελική να περιορίζεται στα 180 χλμ./ ώρα ώστε να μην εκφορτίζονται γρήγορα οι μπαταρίες. Για τη φόρτιση υπάρχει υγρόψυκτος φορτιστής ισχύος 7,4 kW όταν το Wallbox προσφέρει τρεις φορές ταχύτερη διαδικασία. Φυσικά υπάρχει και σούπερ φόρτιση στα 110 kW με χρόνο 40 λεπτά της ώρας για το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών.

Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 4
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 5
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 6
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 7
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 8
Η EQC είναι επίσημα η πρώτη ηλεκτρική Mercedes [βίντεο] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EQC ηλεκτρική Mercedes
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ