Η Google αλλάζει αλγόριθμο στην αναζήτηση - Στόχος το περιεχόμενο - iefimerida.gr

Η Google αλλάζει αλγόριθμο στην αναζήτηση - Στόχος το περιεχόμενο

Η Google αλλάζει αλγόριθμο στην αναζήτηση - Στόχος το περιεχόμενο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στον αλγόριθμό της αναζήτησης, της βασικής υπηρεσίας που προσφέρει δωρεάν στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Google τους επόμενους μήνες, με στόχο να αναδεικνύει ιστοσελίδες με ποιοτικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος αναζήτησης της Google, ο παγκόσμιος διαδικτυακός γίγαντας εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής του αλγορίθμου της, καθώς θεωρεί ότι πολλές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν πάρα πολύ ορισμένες τεχνικές βελτιστοποίησης (SEO) με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να εμφανίζονται αδικαιολόγητα ψηλά στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης, ενώ το περιεχόμενό τους δεν το δικαιολογεί.

Όπως είπε ο Ματ Κατς, η Google σύντομα θα περιορίσει τις ιστοσελίδες που έχουν μόνο στόχο να πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης της Google, αντί να εστιάζουν σε περιεχόμενο που να έχει ποσότητα και ποιότητα. Ανάμεσα στα κριτήρια αυτά, που έχουν οδηγήσει στην «άδικη» κατανομή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, είναι η υπερβολική επανάληψη των λέξεων- κλειδιά, και η ανταλλαγή πολλών links με άλλες ιστοσελίδες.

H αλλαγή στον αλγόριθμο αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ