Καρατζαφέρης: «Με πίεσαν να μπω στην κυβέρνηση Παπαδήμου» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: «Με πίεσαν να μπω στην κυβέρνηση Παπαδήμου»

καπρίτσια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις εκλογές, τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και στις προτάσεις του κόμματός του για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για πολιτικά καπρίτσια τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα.

«Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η σκέψη, πόσο προσβλητική θα έλεγα ότι είναι για όλους τους Έλληνες. Ένα καπρίτσιο! "Ή μου δίνετε αυτά που θέλω ή θα σας σέρνω σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της χώρας στις κάλπες κάθε μήνα!". Λυπάμαι, γιατί προφανώς ο κ. Σαμαράς δεν ζει σε αυτόν τον τόπο για να δώσει το μήνυμα που επιβάλλεται από την κατάσταση την οποία έφερε το κόμμα του, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως αυτό έγινε «κατόπιν μεγάλης πιέσεως του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και των άλλων δύο» ενώ τον είχαν διαβεβαιώσει τότε ότι δεν πρόκειται ναι μειωθούν οι μισθοί ή να εκχωρηθεί ο εθνικός πλούτος και η εθνική κυριαρχία. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είχε επιβάλλει όρους και για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πετρελαίων του Αιγαίου λέγοντας πως υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα πίσω από την εκμετάλλευσή τους και πως θύμα τους ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Για να πάρουν τα πετρέλαια και το αέριο έπρεπε να υπάρξει αυτή η "πατητή" προς τη χώρα. Και το κατόρθωσαν με έναν δικό τους άνθρωπο. Τον Γιώργο Παπανδρέου. Και γίνονται λάθη, που δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν προϊόν, όχι εξαιρετικών νοητικών διαδρομών, αλλά ενδεχομένως να ήταν και ένα σχέδιο των Αμερικανών, που μπορεί, δέχομαι ότι εν τη αφελεία του δεν το κατάλαβε ο Παπανδρέου, τουλάχιστον», είπε χαρακτηριστικά.Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε ιστορική αναδρομή προκειμένου να δικαιολογήσει την άποψη πως οι ΗΠΑ επιθυμούν να ανακόψουν ενδεχόμενη ρωσική έξοδο «προς τις θερμές θάλασσες» και δήλωσε πως είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε πως μόνο το κόμμα του είχε και έχει εναλλακτικό σχέδιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας με την χρήση από την πλευρά της χώρας ενός διπλού νομισματικού συστήματος που θα περιλαμβάνει το «ευρώ» και την «ευρωδραχμή». Το σχέδιο αυτό δεν είναι έμπνευσης του ιδίου αλλά εφαρμόστηκε το 1932 στη Γερμανία του Μεσοπολέμου. Με την εφαρμογή αυτού του συστήματος «θα ανοίξουν τα μαγαζιά, θα ανοίξουν οι βιομηχανίες, θα ανοίξουν οι βιοτεχνίες. Δάκρυσα χθες ανεβαίνοντας στη Λάρισα, όταν εδώ στην Εθνική οδό έβλεπα το ένα εργοστάσιο, μετά το άλλο, να γράφει: "Ενοικιάζεται" ή "Διατίθεται". Για θυμηθείτε κάποτε τι γινόταν εδώ στην περιοχή. Που είναι αυτά τα εργοστάσια; Τι έγινε; Έγινε τεμπέλης ο Έλληνας; Έπαψε να είναι εργατικός ο Έλληνας; Έπαψε να είναι εύφορη η γη των Ελλήνων; Ποιοι κατέστρεψαν τη χώρα; Σας θυμίζω ότι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '70, το ισχυρότερο νόμισμα της Ευρώπης - μετά το Μάρκο - ήταν η Δραχμή. Πήγαινες με το χιλιάρικο και αγόραζες ό,τι ήθελες στο Λονδίνο! Τώρα που έχουμε φτάσει; Στην οικονομία του Μπαγκλαντές. Ποιος έφταιξε για αυτό; Ποιοι κυβέρνησαν τη χώρα; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι δυνατόν οι καταστροφείς οι ενδοτικοί, να ζητούν τη ψήφο του Ελληνικού λαού; Ούτε για αστεία, όλα αυτά να τα συζητάμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ