Περικοπές παντού και μειώσεις μισθών ζητά ο Ματίας Μορς - iefimerida.gr

Περικοπές παντού και μειώσεις μισθών ζητά ο Ματίας Μορς

Επικεφαλής Κομισιόν: Περικοπές παντού και μειώσεις μισθών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα Μορς Ματίας, δηλώνει ότι έρχονται νέα μέτρα και η έμφαση αυτή τη φορά θα δίνεται στη μείωση των κρατικών δαπανών αφού το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα ουσιαστικά δεν πέτυχε το στόχο του, δηλαδή την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που δίνει στο «Εθνος της Κυριακής», αφού πια σχεδόν εξαντλήθηκαν όλες οι φορολογικές αυξήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, η πρόσθετη εξοικονόμηση θα προέλθει από τη μείωση δαπανών διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο όμως που να διατηρείται η κοινωνική προστασία. Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες χωρίς όμως να αμφισβητείται η αμυντική ικανότητα της χώρας. Αναδιάρθρωση της κεντρικής και δημόσιας διοίκησης η οποία θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό – άρα απολύσεις. Περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και στα δαπάνες των νοσοκομείων και επιδομάτων πρόνοιας ενώ μονόδρομος είναι οι μειώσεις στους μισθούς

Σχετικά με τα όσα ακούγονται και για τρίτο πακέτο βοήθειας, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα δηλώνει πως κάτι τέτοιο αποτελεί ουσιαστική απόδειξη αλληλελγγύης.

Με αυτόν τον τρόπο οι αρχηγοί των κρατών της Ευρωζώνης εκφράζουν τη δέσμευσή τους να μας στηρίζουν μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές. Με λίγα λόγα, θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ για τα "πακέτα" που έρχονται το ένα μετά το άλλο γιατί έτσι οι Ευρωπαίοι μας δείχνουν την αλληλεγγύη τους!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ