ΜΕΧΡΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

AAΔΕ: Βήμα βήμα πώς θα δηλώσετε τη μίσθωση Airbnb στην Εφορία [βίντεο]

Στιγμιότυπο από την Σκόπελο/Φωτογραφία: Pixabay
Στιγμιότυπο από την Σκόπελο/Φωτογραφία: Pixabay

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή στο ηλεκτρονικό μητρώο των δηλώσεων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airnb δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσα από δύο ολιγόλεπτα βίντεο.

Οι δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επομένου μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή από το ακίνητο διαφορετικά τα πρόστιμα με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι είναι τσουχτερά αφού ανέρχονται σε 5.000 ευρώ.

Ειδικά για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που έχουν συναφθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, 30/8/2018, ημερομηνία θέσης σε λειτουργία του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, οι Διαχειριστές Ακινήτων υποχρεούνται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018:

  • να εγγραφούν στο Μητρώο Ακινήτων και
  • να υποβάλουν συγκεντρωτική, ανά ακίνητο, Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής για όλες τις βραχυχρόνιες μισθώσεις της περιόδου αυτής (1/1 – 30/8/2018)

Tα βίντεο που ανάρτησε η ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα της και στα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι οδηγίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.