Χριστόφιας σε ΟΗΕ: «Πείτε στην Τουρκία "φτάνει επιτέλους"» - iefimerida.gr

Χριστόφιας σε ΟΗΕ: «Πείτε στην Τουρκία "φτάνει επιτέλους"»

Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μύδρους κατά της Τουρκίας αλλά και της στάσης των Ηνωμένων Εθνών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική της γείτονος αλλά και την στάση ορισμένων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας «που επιτρέπουν στην Τουρκία να συμπεριφέρεται τόσο κυνικά και αλαζονικά».

«Μπορεί η Τουρκία να αποτελεί ισχυρή δύναμη, αλλά υπάρχει και διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα που είναι εντεταλμένη για να το εφαρμόσει», σημείωσε ο κ. Χριστόφιας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι οι απειλές της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας δεν πτοούν ούτε την ελληνοκυπριακή πλευρά ούτε τον ίδιο προσωπικά.

Επίσης, ο κ. Χριστόφιας κατηγόρησε τον Ντερβίς Έρογλου ότι παραβιάζει για πολλοστή φορά τις προδιαγραφές των συνομιλιών και για αυτό πρέπει να του επιρριφθούν ευθύνες από τα Ηνωμένα Έθνη.

Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι δεν θα σχολιάσει τα διάφορα σενάρια του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, αλλά θα τοποθετηθεί όταν υποβάλει την τελική έκθεση με τις εισηγήσεις του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ