«Εκλεισαν» την Κόκκινη Πλατεία - iefimerida.gr

«Εκλεισαν» την Κόκκινη Πλατεία

«Εκλεισαν» την Κόκκινη Πλατεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ρωσικές αρχές, εμποδίζουν τη πρόσβαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ενώ την ίδια ώρα διαδήλωναν ακτιβιστές κρατώντας στα χέρια τους πανό, τα οποίο έγραφαν: «Η Ρωσία χωρίς Πούτιν».

Η αστυνομία προχώρησε σε 55 συλλήψεις κάνοντας λόγω «για απόπειρα διαδήλωσης χωρίς έγκριση». Τις τελευταίες ημέρες γίνονται εκκλήσεις μέσω του Facebook για τη διοργάνωση διαδηλώσεων στην Κόκκινη Πλατεία ενώ η λευκή κορδέλα θεωρείται το σύμβολο της αμφισβήτησης της ρωσικής κυβέρνησης.

Στην «Λευκή Πλατεία», όπως είναι ο άτυπος τίτλος των διαδηλώσεων, συνελήφθησαν και χθες άλλοι 80 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Εντουαρντ Λιμόνοφ.
Η χθεσινή διαδήλωση, για την οποία και πάλι δεν είχε δοθεί έγκριση από την κυβέρνηση, οργανώθηκε συμβολικά, (όπως και κάθε 31η του μήνα), από την αντιπολίτευση, ζητώντας να τηρείται το άρθρο 31 του Συντάγματος που διασφαλίζει την ελευθερία των συγκεντρώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ