Μπακογιάννη: «Το προσκλητήριο του Σαμαρά δεν με αφορά» - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: «Το προσκλητήριο του Σαμαρά δεν με αφορά»

Μπακογιάννη: «Το προσκλητήριο του Σαμαρά δεν με αφορά»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στα σενάρια επιστροφής της ή προεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζοντας ότι δεν την αφορά το προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι «δεν με αφορά διότι εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Εγώ διεγράφην από τη ΝΔ επειδή υπήρξα πρωτοπόρος μιας πολιτικής που δύο χρόνια μετά ευτυχώς ακολούθησε και η ΝΔ. Η πρόσκληση προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Κύκλοι της Νεας Δημοκρατίας θεωρούν ότι η άρνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να επιστρέψει, στερεί την δυνατότητα στο κόμμα να κατέβει ενωμένο και συσπειρωμένο στις εκλογές.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ με αφορμή τη δήλωσή του στην Καθημερινή ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας λύση θα είναι να γίνουν ξανά εκλογές. «Αλίμονο αν ένας αρχηγός λέει ότι εκβιάζω πως θα κάνω εκλογές μέχρι να γίνω πρωθυπουργός.

Σημαίνει ότι δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και της πραγματικότητας. Τη δική του ανεπάρκεια όμως δεν μπορεί να την καλύψει με εκβιαστικά διλήμματα», είπε η κα Μπακογιάννη η οποία άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας.

«Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Η πολιτική με ενδιαφέρει. Εγώ τις μεταρρυθμίσεις τις πιστεύω και δεν τις θεωρώ τροϊκανική υποχρέωση», συμπλήρωσε υποστηρίζοντας πως αν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές θα την πληρώσουν πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Συγκεκριμένα προειδοποίησε ότι αν δεν γίνουν αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις στον ευρύ δημόσιο τομέα, θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και χωρίς μισόλογα τάχθηκε υπέρ των αποχωρήσεων από το δημόσιο όχι με βάση το νόμο Ρέππα που στηρίζεται στην εργασιακή εφεδρεία αλλά με αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ