Απειλές Παππά σε καναλάρχες για τα fake news: «Οι άδειες μπορούν να ανακληθούν» - iefimerida.gr

Απειλές Παππά σε καναλάρχες για τα fake news: «Οι άδειες μπορούν να ανακληθούν»

Ο Νίκος Παπάς στην Βουλή- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρό μήνυμα προς τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) να προχωρήσουν γρήγορα σε ότι αφορά το περιεχόμενο των ιδιωτικών καναλιών, απηύθυνε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Επισημαίνοντας ότι εν όψει εκλογών, ορισμένοι επιλέγουν να πολιτεύονται με fake news και προσθέτοντας με νόημα: Η Πολιτεία όπως δίνει τις άδειες, μπορεί και να τις ανακαλέσει.

«Σήμερα έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε και να είμαστε χαρούμενοι, ήταν ένα μάθημα υπομονής και επιμονής για όλους» είπε ο υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Θα δώσω προσωπικά σε κάθε ένα από τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής (ΕΣΡ) συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκαναν σε ότι αφορά τις άδειες και την ταχύτητα που κατάφεραν να λύσουν μια εκκρεμότητα 30 χρόνων στην Ελλάδα.» τόνισε ο κ. Παππάς. «Όμως έχουν πολλή δουλειά ακόμα για το περιεχόμενο. Τι οφείλει δηλαδή να κάνει αυτός που θα έχει τη δημόσια συχνότητα και αν έχει υποχρέωση να παρουσιάζει ισότιμα τις πολιτικές απόψεις. Κι αυτό είναι σημαντικό, επειδή σε 12 μήνες περίπου, το τελευταίο έτος της πρώτης θητείας μας, θα έχουμε και τα fake news που κάποιοι έχουν επιλέξει για να πολιτεύονται. Κάποιοι την Πολιτεία την είχαν βρει αδύναμη και της πήρανε και τις άδεις και με τον διαγωνισμό – παρωδία πάρθηκε και το δίκτυο. Η Πολιτεία επανακάμπτει κι όπως δίνει τις άδειες έτσι μπορεί και να τις ανακαλεί. Την πολιτεία τώρα δεν την πατήσανε στο σβέρκο».

Ο Νίκος Παπάς αφού έκανε μια συνολική τοποθέτηση με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ για τους οριστικούς αδειούχους τηλεοπτικών αδειών και εξέφρασε την ικανοποίησή του, ανακοίνωσε πως από το 2015 μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών έχουν καταβάλλει συνολικά 148 εκατ. ευρώ σε τέλη συχνοτήτων και φόρους. «Όποιος λέει πως οι καναλάρχες δεν πλήρωσαν δεν είναι ενημερωμένος» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή με αφορμή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας έκανε λόγο για τη "λογική κεντροδεξιά" που θα πρέπει να την "χαροποιεί αυτή η εξέλιξη" σε σύγκριση με τις "φιλελεύθερες αλλοφροσύνες".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Παπάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ